Scheidsrechter

A.J.A (Jos) Simonse

Accommodatie

Onbekend

De foto op regio voetbal geeft goed weer hoe heel Herovina zich voelde tijdens en na de wedstrijd. Jesse van Vliet staat wanhopig op het veld na wederom een niet gelukte actie. Als er mensen zijn die denken dat we wat te zoeken hebben in de 3de klas weten vanaf nu beter. Op veel fronten was Herovina deze zaterdag de mindere van IFC: beleving, inzet, effectiviteit, samenspel, tactiek om er maar een aantal te noemen. Vooral het feit dat IFC het speelveld klein maakte door met de achterhoede druk naar voren te zetten gaf aan Herovina zijde een machteloos gevoel hoe ze dit moesten aanpakken. Herovina stelde daar de individuele actie tegenover. Dat lukte niet omdat veel pogingen op niets uit liepen. Nu moet ik de onzen ook een beetje helpen: door  "hevige" overtredingen kreeg IFC last van "ernstige" blessures die langdurige hulp van de zijkant nodig maakte. Om dan ritme op te bouwen maakt het niet gemakkelijker. Het eerste wapenfeit kwam van Herovina: een schot op doel dat de keeper probleemloos pakte. De volgende kans was voor IFC. Een speler kwam alleen voor keeper Rik Verploegh maar schoot naast. In het begin kreeg Herovina toch ook wel kansjes: Marthijn Hobo binnen het strafschopgebied schoot met een omhaal net naast. Na 9 minuten spelen komt Herovina achter. Een afstandsschot van IFC krijgt Rik Verploegh niet goed onder controle waardoor de wegspringende bal een makkelijke prooi wordt voor de linksbuiten: 1-0. Ook in de periode hierna krijgt Herovina kansen: bij een voorzet over rechts komt Mark Muller dicht voor het doel om in te koppen. Een beetje gel zou een doelpunt op leveren. Nu kan hij net niet bij de bal. Is het pech of concentratie het is wel steeds "net niet". Daarna wordt het van Herovina wat minder. Niemand kijkt er dan ook van op als IFC een aanval over links opzet , een vrij staande man vindt die hard uithaalt en de bal in de linkerbovenhoek laat verdwijnen. 2-0. Het kan nog minder. In de periode die volgt speelt Herovina erg onsamenhangend. Ook de passes komen niet meer aan. Het wachten is op 3-0. Die valt niet. Wel komen er in deze periode 4 gele kaarten: 2 voor IFC voor commentaar op de leiding en 1 voor Mark Muller voor een overtreding, die in mijn ogen geen overtreding was. Net voor rust krijgt Kevin Steenbruggen ook nog een gele kaart voor een overtreding. Rust 2-0. Na de rust heb ik het gevoel als we een aansluitingstreffer kunnen maken dat er dan mogelijk nog wat inzit voor Herovina. Jesse van Vliet is er dichtbij met een kopbal die net naast gaat. In deze periode krijgt Herovina de derde gele kaart: Coen de Ridder wordt de eigenaar van deze prent wegens een overtreding. Na een uur spelen wordt Herovina iets sterker zonder dat dit tot geweldige kansen leidt. Het warme weer zorgt ervoor dat met name aan Herovina zijde dat  niet zoals IFC wel doet  redelijk fris voetbalt. Een kwartier voor tijd komt er een wissel bij Herovina. Maarten Lievaart wordt gewisseld voor Maurice Schopenhouer om meer op de aanval te spelen. Na 65 minuten zit de wedstrijd definitief op slot: Een aanval over links van IFC resulteert in een hard schot wat de keeper niet klemvast onder controle heeft. Een inkomende speler van IFC is de scherprechter: 3-0. Herovina wisselt opnieuw: Wouter Schram wordt gewisseld voor Frank Clements om het aanvallend nog iets sterker te maken. 11 minuten voor tijd wordt het nog erger: een goede combinatie over rechts brengt een voorwaarts van IFC alleen voor de keeper: 4-0. Herovina oogst nog wel een derde gele kaart: dader dit keer Jeffrey van der Meijden.2 minuten voor tijd gebeurt er iets wat de wedstrijd tekent. Bij IFC valt een speler uit met kramp.Net in de reguliere tijd scoort IFC de 5-0. Een geweldig afstandsschot treft onhoudbaar doel 5-0. Na 2 minuten blessuretijd beëindigt de scheidsrechter deze voor Herovina rampzalige wedstrijd.

Opmerking: Voor de volledigheid: Herovina heeft ook 3 keer gewisseld. De eerste wissel :Timo de Bruin was de vervanger van ?