Scheidsrechter

JM IJpelaar

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Herovina kroop zaterdag ten koste van tegenstander Sparta’30 in de derde klasse D net boven de streep. Na een 1-1 ruststand leek het duel in Herwijnen lange tijd in een billijk 2-2 gelijkspel te zullen eindigen. Diep in de extra tijd schoot de jonge Timo de Bruin de thuisclub toch nog naar een kostbare 3-2 overwinning.

Dankzij deze derde zege op rij zette Herovina de fraaie opmars dus knap voort. Met de erg late 3-2 winst kreeg Herovina gezien het matige spel overigens wel wat te veel. Bovendien werd het winnende doelpunt van Herovina door de bezoekers, zij het vergeefs, fel betwist.

Benadeeld Sparta’30-trainer Frans van Wijk wond er na afloop geen doekjes om: “We zijn op het eind door de scheidsrechter benadeeld. Hij negeerde het vlagsignaal van onze grensrechter voor buitenspel volkomen. Ik voel me bestolen. Met 2-2 was ik nog wel tevreden geweest. Het was vandaag een echt degradatieduel en een gelijkspel was ook de juiste verhouding geweest. Al hadden we ook pech met een schot op de paal en kwamen we ook een neuslengte tekort voor het winnende doelpunt. Maar daar moeten we nu geen energie meer aan besteden. Er zijn nog vier wedstrijden om ons te redden en uit de nacompetitie te blijven.”

Dolblij Herovina-trainer Gertjan Potters was natuurlijk dolblij met de late winst van zijn equipe: “Ik had er vandaag nauwelijks meer op gerekend, maar nog wel op gehoopt om zo vlak voor tijd nog te winnen. De gelukkigste ploeg heeft vanmiddag overigens gewonnen, maar deze eerste reeks van drie zeges achtereen geeft Herovina natuurlijk een heerlijk gevoel. We staan nu twee punten boven de streep en boven onze tegenstander. Als we goed compact blijven spelen, moeten we ons in de derde klasse kunnen handhaven. Hopelijk voor ons denkt NEO’25 op Hemelvaartsdag meer aan de derde periode waarvoor dat duel niet geldt.”

Vroege achterstand Herovina voetbalde, zeker voor rust, overigens zwak en kwam al erg vroeg met 0-1 achter. Na nog een veelbelovende knal van Herovina-topscorer Kevin Steenbruggen viel dat belangrijke eerste Brabantse doelpunt al na zeven minuten. Captain Lennard van Andel controleerde de bal goed en schoot hard raak: 0-1. Een ver schot van de Sparta’30-aanvoerder ging nog eens net naast.
Na achttien minuten moest Herovina-keeper Walter Kornet met een peesscheuring uitvallen. Hij kan dit seizoen niet meer in actie komen. Het duurde overigens ruim vijf minuten voordat routinier Wilco de Leeuw gereed was om Kornet tegen Sparta’30 te vervangen. De enige serieuze offensieve daad van Herovina was een vrije trap van Kevin Steenbruggen die halfweg voor rust via de lat over het doel ging. Na slordig balverlies van Mark Muller strandde een snelle Andelse uitval via Mike Rutters op buitenspel van Lennard van Andel zodat diens tweede goal in de verste hoek terecht werd afgekeurd.

Gelijkmaker Twee minuten voor de rust kwam de 1-1 gelijkmaker van Herovina eigenlijk volkomen uit de lucht vallen. De lage knal van Jeffrey van der Meijden vanaf rechts van zo’n twintig meter was overigens schitterend: 1-1. Met die 1-1 pauzestand mocht Herovina erg tevreden zijn. Na de thee voorkwam Remco van der Heijden in de Andelse doelmond dat een combinatie tussen Maarten Lievaart en Kevin Steenbruggen door Lievaart afgerond kon worden. In de 57e minuut werd het toch 2-1. Weer trof Jeffrey van der Meijden doel. Hij maakte zich op links keurig vrij en passeerde de zeker niet vrijuit gaande keeper Martijn de Graaf met een laag schot van afstand: 2-1.
De vreugde bij Herovina duurde echter slechts vier minuten. Toen werkte Mark de Joode in de defensie de bal onzuiver weg: recht in de voeten van Gerco Gijben, die meteen resoluut uithaalde: 2-2.

Defensief onzeker Herovina bleef defensief onzeker en bofte dat topscorer Anrico Visser halverwege de tweede helft slechts de paal trof na weer slordig verdedigen bij de thuisclub. Even eerder was een solodoorbraak van Visser wegens hands afgefloten. Aan de overzijde kreeg Herovina na een voorzet van Jesse van Vliet en een slim overstapje van Kevin Steenbruggen niettemin wel een riante kans op een nieuwe voorsprong. De jonge invaller Marthijn Hobo, pas tien minuten in het veld, miste die opgelegde kans echter door een onzuivere afwerking.
Een half uur na rust kreeg Sparta’30-verdediger Remco van der Heijden van arbiter Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel de enige gele kaart van de middag omdat hij een vrije trap hardnekkig op de onjuiste plaats wilde nemen.

Slotfase Tijdens de spannende slotfase leek Sparta’30 met diverse corners en vooral dreiging via topscorer Anrico Visser dichter bij een zege dan de thuisclub, maar in de extra tijd greep Herovina toch nog de volle buit. Eerst kopte invaller Dirk Groenenberg voor de gasten nog over, maar in de 95e minuut trof Herovina wel doel. Uit een scherpe voorzet van Jeffrey van der Meijden kopte Jesse van Vliet (in buitenspelpositie?) de bal terug naar Timo de Bruin, die in het centrum hard raak schoot: 3-2.
Twee minuten later was het na in totaal zeven minuten extra tijd afgelopen en had Herovina een heel kostbare zege te pakken. Dat het in de slotfase bijna ook alles of niets was, behoefde geen grote verrassing te zijn, want in Herwijnen boekte Herovina in deze competitie nog geen enkel gelijkspel en louter zeges en nederlagen.
De winst tegen Sparta’30 was heel kostbaar, maar met nog twee duels tegen NEO’25 en bezoeken aan koploper NOAD’32 en als slot aan Haaften voor de boeg wordt het einde van de competitie voor Herovina nog zwaar genoeg. Dat geldt trouwens nu net onder de streep voor Sparta’30 met uitwedstrijden tegen GVV’63, NEO’25, en SV Capelle en alleen een thuismatch tegen GDC eveneens.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!