Datum

3 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen voor de wedstrijd tegen SVS’65. Wij zouden onze leermomenten van de 2 wedstrijden hiervoor gebruiken om SVS ’65 te bestrijden. Dat is ten dele geslaagd. De inzet en motivatie waren beter. Echter een scheidsrechter inpakken daar konden we nog veel leren van onze opponenten.Nu spelen we 4de klas. Het laagste niveau wat er is. Dan kun kun je natuurlijk niet bij elke wedstrijd een blik Kuipers of pak hem beet Higlers te voorschijn toveren.Maar dit sloeg alles. Als de scheidsrechter blies liet hij soms spelers als schoothondjes naar zich toekomen. Als spelers dan niet dicht genoeg bij hem kwamen dan was daar dat vroegere onderwijzersvingertje wat hij kromde om de spelers nog dichterbij te laten komen. Het riep vooral bij Herovinaspelers nogal eens grote irritaties op. SVS spelers gingen daar veel handiger mee om. Ze complimenteerden de scheidsrechter regelmatig en gaven hem in het voorbij gaan soms een aai over de rug of een schouderklopje.

Bij soms kleine overtredingen gingen ze als stervende zwanen naar de grond en daarbij zo hard schreeuwend dat moeder thuis daar ongerust van werd.Herovina mocht veel corners nemen. Nu hebben we daar een goede kandidaat voor: Jeffrey van der Meijden. Het is mogelijk toeval: maar als de scheidsrechter niet achter de achterlijn stond om de corner te volgen dan werd de corner achter gegeven door de assistent-scheidsrechter…Nu heb ik voor een deel mijn eigen frustraties van mij af kunnen schrijven. Nu terug naar het voetbal. De opstelling was wat gewijzigd ten opzichte van vorige week. Door de schorsing van Rik Verploegh en de nog altijd niet topfitte Walter Kornet stond good-old Wilco de Leeuw weer op het doel. Mark de Joode was van zijn ribblessure af en kon nu als linksback starten. Zo kon Marthijn Hobo het team onder 19 versterken. Herovina kwam goed uit de startblokken en door dat lichte overwicht kreeg men kleine kansen. SVS’65 deed vooral aanvallend goed mee. Met soms vloeiende combinaties wisten ze het Herovina doel te bestoken. Na 22 minuten wist SVS’65 plotseling te scoren. Van buiten de 16 meter wist een voorwaarts van Spijk de linkerbovenhoek te vinden waar Wilco de Leeuw absoluut kansloos was. 1-0. 7 minuten later verdubbelde SVS’65 de voorsprong zelfs. Mark de Joode was elders waardoor de snelle rechtsbuiten vrij kon opstomen naar het Herovinadoel.Hij omspeelde Wilco en gaf met een zachte tik de bal net genoeg vaart waardoor de bal in het doel hobbelde.2-0. Daarna werd de strijd wat rustiger van beide kanten. Een plotseling goal deed de sfeer weer wat veranderen.In de 34 ste minuut wist Jesse van Vliet ( hij was het nu echt in tegenstelling tot vorige week) met een kopbal de achterstand te verkleinen, 2-1, waarmee de ruststand nog niet bereikt werd.Net voor rust werd er via een aanval (weer) over rechts een voorzet gegeven die precies het hoofd van een medespeler vond en via de linkerhoek raak kon koppen. 3-1.

Cruciaal voor de eindstand waren de 5 minuten na de rust.Na 3 minuten liet de SVS’65 keeper de bal uit een hoge voorzet vallen precies voor de voeten van Jeffrey van der Meijden. Hij was er als de kippen bij maar wist slechts de paal te raken. 1 minuut later bij een scrimmage voor het Spijke doel kreeg Mark Muller de bal voor zijn voeten en wist door een woud van benen …. de paal te raken. De wedstrijd werd af en toe grimmiger om niet te zeggen vijandiger. Wederom was de scheidsrechter hier hoofdzakelijk debet aan. Het leek wel of hij zijn kaarten niet bij zich had. Geen enkele gele en zelfs een dikke rode kaart weigerde hij te trekken. Misschien dacht hij wel hoe minder kaarten hoe beter ik fluit.In de 68ste minuut wordt Damian van Mourik gewisseld voor Remon Steenbruggen. Zijn invalbeurt was slecht van korte duur. Na een paar minuten moest hij zich geblesseerd laten vervangen door Dylan Strijk. In de 88ste minuut werd Frank  Clements vervangen door good-old Maurice Schopenhauer.Met 2 doelpunten achterstand was het nu toch een bijna heilloze missie.In blessuretijd kreeg de uitslag een dragelijker stand: uit een vrije schop op pakweg 20 meter stonden de 2 personen klaar die de naam hebben zo een doelpunt te kunnen maken: Kevin Steenbruggen en Jeffrey van der Meijden.Een mogelijke derde kandidaat is ook nog aanwezig:Coen de Ridder. Jeffrey van der Meijden startte als eerste. Hij vond een gaatje in de muur waardoor ook de keeper verrast werd. 3-2. SVS’65 werd zelfs nog even zenuwachtig. De scheidsrechter had lang genoeg tijd bijgetrokken en floot kort na de 3-2 af.