22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wsv.Well-Herovina 1-1 d.d. 22 september 2018

Kijkend naar de voorbereiding op dit seizoen waren er nogal wat meegereisde supporters die met angstige vermoedens naar deze wedstrijd  gingen kijken. Hun bange verwachtingen kwamen deels uit. In een draak van een wedstrijd wist Herovina toch nog een punt mee naar huis te nemen. Te laat begon de wedstrijd waar zo veel mensen met belangstelling naar uit keken. De beginfase was met name van Herovinakant rommelig. Veel passes kwamen niet aan. Het hielp ook niet als je zag dat niet alle Herovinaspelers tot op het bot gemotiveerd waren om een goed resultaat te behalen. Nu was het wel zo dat Herovina speelde tegen 13 man. Als 12de man deed het Well-publiek goed mee om de Well spelers tot grotere hoogten te laten presteren. Als 13de niet onbelangrijke ”speler” speelde de Well-assisitent scheidsrechter een belangrijke rol. Een kantelpunt was de 25ste minuut. Een harde voorzet van Well via de rechterkant wist Damian van Mourik in de ogen van de goed leidende scheidsrechter niet goed te verwerken door de bal via zijn been in een kluts tegen zijn hand/arm te spelen. Penalty. Ik zag diezelfde zaterdag een samenvatting van een wedstrijd in de tweede bundesliga waar een ongeveer zelfde situatie zich voordeed en er doorgespeeld werd. De aanvoerder van Well kweet zich naar behoren van zijn taak door de strafschop hard en zuiver in de voor hem rechter hoek te schieten.1-0. Op dat moment een terechte voorsprong al kun je over de aanleiding verschillend oordelen. Well kreeg moed en wist het restant van de eerste helft de bovenliggende partij te zijn zonder dat het voor de stand konsekwenties had.

Na de rust begon Herovina  op dezelfde manier als de eerste helft. In 1 minuut telde ik van Herovinakant 3 keer een foute pass. Daar valt niet tegen te voetballen.Toch wist Herovina direct na rust de gelijkmaker te fabriceren. Een goed opgezette aanval over links kwam via een voorzet  bij de attent aanwezige Jesse van Vliet terecht.Hij liet zien dat hij goed kan koppen. 1-1. (49ste minuut). De wedstrijd was gespeeld ook al moest er nog bijna een helft gespeeld worden. Aan Well-zijde vielen nog 2 gele kaarten. En in de 81ste  minuut had Herovina nog een grote kans om een onverdiende overwinning te behalen. Een harde voorzet van rechts van Jeffrey van de Meijden kwam bij de totaal vrij staande Kevin Steenbruggen terecht die vlak bij het doel een in de ogen van veel publiek een niet te missen kans kreeg. Hij schoot hard en hoog over.Ik wil Kevin in deze een beetje in bescherming nemen: de harde voorzet van Jeffrey werd voordat  de bal bij Kevin kwam bijna in het doel gegleden door Jesse van Vliet waardoor Kevin heel weinig tijd kreeg goed te anticiperen op de bal.

Een laatste opmerking: thuis bij Herovina is vaak aanwezig Appie om verdwaalde ballen te zoeken en op te halen. Bij Well hebben ze minstens 3 Appies nodig om de voortgang van de wedstrijd te garanderen. Nu had Well minstens 5 reserveballen klaar liggen om dat euvel te bestrijden. Dat was soms niet genoeg om de voortgang te garanderen. Het probleem wordt veroorzaakt door de vele sloten die het complex omzomen.

De opstelling van Herovina: Walter Kornet, Mark de Joode, Wouter Schram(blessure)/79 Mark Muller,Damian van Mourik,Martijn Hobo,Dylan Strijk,Coen de Ridder,Jesse van Vliet,Jeffrey van der Meijden, Kevin Steenbruggen, Maarten Lievaart/58 Frank Clements.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!