Scheidsrechter

D. de Ruiter

Accommodatie

Onbekend

Als je kijkt naar het aantal spelers en begeleiders die er niet waren dan hadden veel mensen een hard hoofd in het eindresultaat van deze wedstrijd.

Naar veel puzzelen kwam het volgende elftal in het veld. Op doel: Rik Verploegh, achter: Timo de Bruin, Remon Steenbruggen, Damian van Mourik, middenveld: Tristan van der Hoef, Lloyd Hobo, Marthijn Hobo, Jeffrey van der Meijden, voor: Maurice Schopenhouer, Maarten Lievaart en Jesse van Vliet. Wissels: Eddy Steenlage, Jemo de Man en Mark e Joode. Ik denk dat niet veel mensen met mij vertrouwen hadden in de goede afloop. Na 3 keer tellen kwam het aantal toeschouwers niet boven de 60 uit. Enkele ras optimisten of moet ik ze echte voetbalkenners noemen zoals Tommy de Vries en Hans van Maaren die waren overtuigd van een goed eind resultaat. Om 14.32u was de aftrap. Herovina speelde de eerste helft richting het veld. Na 22 minuten komt Herovina op voorsprong met een "raar" doelpunt. Jesse van Vliet schiet uit een onmogelijke hoek op doel: veel mensen denken aan een achterbal. Ook de scheidsrechter geeft in eerste instantie een doelschop. Hij verandert van mening en wijst naar het midden. Niemand protesteert. Ik denk dat Jesse toch een gaatje heeft gevonden tussen de keeper en de doelpaal. 1-0. 3 minuten later wordt de voorsprong uitgebouwd. Goed voetballend wordt Maarten Lievaart in stelling gebracht door Marthijn Hobo . 2-0.Herovina blijft duidelijk de bovenliggende partij. Veel aanvallen gaan over links. Nog een kans komt er voor Maarten Lievaart, die voor open doel mist. Net voor rust laat Leerdam Sport zien dat ze niet onderschat moeten worden. Ze weten net voor rust de 2-1 op het scorebord te krijgen. Na rust wisselt Leerdam Sport 1 speler; Herovina blijft met het zelfde elftal door voetballen. Na 61 minuten voetballen gebeurt er iets unieks. Jeffrey van der Meijden over rechts geeft een afgemeten voorzet precies op het hoofd van Maurice Schopenhouer die van dit buitenkansje optimaal profiteert. 3-1.  Ik weet niet het hoeveelste doelpunt dit was in de carrière van hem ; vandaag was het in ieder geval de eerste. 1 minuut later krijgt hij een publiekswissel. Zijn vervanger is Mark de Joode , die na een vrij lange blessuretijd weer minuten gaat maken in het eerste elftal. Ook een tweede wissel wordt toegepast: Damian van Mourik wordt gewisseld voor Jemo de Man. De wedstrijd wordt beslist in de 66-ste minuut. Een werkelijk vloeiende aanvalsopbouw die gaat over veel schijven brengt de bal bij Maarten Lievaart die de hoek kan uitzoeken. Hij kiest voor de rechter. 4-1. Kansjes en kansen blijven voor beide partijen komen. Na 70 minuten gaat Herovina voor de derde keer wisselen: Remon Steenbruggen die terug kan kijken op een uitstekende wedstrijd wordt gewisseld voor Eddy Steenlage.  Een klein kwartier voor tijd komt de gevaarlijke spits van Leerdam Sport alleen voor keeper Rik Verploegh. In eerste instantie keert hij het schot maar uit de return is hij kansloos. 4-2. 2 minuten later wordt het knijp voor Herovina: Een snelle en goede combinatie zorgt ervoor dat Leerdam Sport kan hopen op meer. 4-3 . Met nog  12 minuten spelen kan de wedstrijd nog alle kanten op. Bij Herovina is de pijp bijna leeg. 5 minuten voor tijd krijgt de Leerdamse ploeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Maar de kans wordt niet benut. Maarten Lievaart doet het beter. 3 minuten later krijgt hij een open kans na een foutenfestival aan Leerdam Sportkant. Hij kan wederom een hoek uitzoeken. 5-3 waardoor de wedstrijd nu echt gespeeld is. Tegen het eind laten de jonge spelers Tristan van der Hoef en Jemo de Man nog zien wat ze in hun mars hebben. Een geweldige combinatie loopt jammer genoeg dood in buitenspel. Hulde aan dit laat ik het wat oneerbiedig zeggen fantasie-elftal die vaak met attractief spel verdiend gewonnen hebben in de wedstrijd.