Scheidsrechter

H.C. 't Lam

Accommodatie

Onbekend

Herovina begon aan de wedstrijd zonder de geschorste Coen de Ridder en een reeks van geblesseerden. De mensen die ik sprak voor de ontmoeting waren nogal pessimistisch over de uitslag. Tegen ploegen “van de overkant” behaalden we deze competitie niet de beste resultaten: niet winnen van Well, Kerkwijk en Brakel bracht deze mensen tot hun oordeel. Ik heb slechts tegen 2 personen gezegd dat ik er anders over dacht (deze wedstrijd dan).

Het begin was voor Zuilichem. De snelle voorwaartsen van Zuilichem speelden de verdediging van Herovina helemaal zoek. Vooral de rechtsbuiten , Erik van Dalen, bracht de Herovinaverdediging soms tot wanhoop. Niet voor niets heeft Zuilichem in deze competitie de meeste doelpunten gescoord. Vandaag echter was de afronding bij de gasten niet optimaal. En als ze doorkwamen dan stond keeper Walter Kornet als een rots in de branding. In de 7 de minuut vond er een bijzondere situatie plaats. De scheidsrechter gaf op het middenveld een scheidsrechterbal waar Jeffrey van der Meijden voor de voortzetting mocht zorgen. Hij schoot de bal richting Zuilichemkeeper die de bal makkelijk onder controle kon krijgen. De bal echter maakte onverwacht een hoge stuit waardoor de keeper al zijn kunsten moest vertonen om de bal onder controle te krijgen.Het eerste half uur bleef Zuilichem de bovenliggende partij. Daarna werden de combinaties van Zuilichem slordiger waardoor Herovina beter in de wedstrijd kwam. Niet snel daarna kwam Herovina op voorsprong. In de 31ste minuut gaf Jeffrey van der Meijden op links een afgemeten voorzet op Kevin Steenbruggen die deels met lijf en deels met hoofd kon binnen werken. 1-0.                        In de 39 ste minuut  moet Herovina wisselen om een bijzondere reden: Frank Clements hoort vanaf de zijkant dat er in de privé-sfeer een zorgelijke situatie is ontstaan. Hij vertrekt als een speer van het complex om mogelijk bijstand te kunnen verlenen.Hij wordt vervangen door Dylan Strijk.Het laatste kwartier van de eerste helft is Herovina de bovenliggende partij. 2 minuten voor de rust aanbreekt verdubbelt Herovina de voorsprong. Mark Muller vindt Maarten Lievaart die eenvoudig het doelpunt voor zijn rekening neemt. 2-0. Resumerend: de aanval van Zuilichem maakte het de verdediging van Herovina best moeilijk maar de verdediging van Zuilichem was af en toe net een gatenkaas. Direct na rust wordt de stand wat draaglijker voor Zuilichem. Een goede aanval wordt afgerond via de binnenkant van de paal door linksback(!)Ronnie van Engelenburg 2-1.Na dit doelpunt blijft Zuilichem de bovenliggende partij. 1 minuut later wordt het uit een scrimmage voor het Herovinadoel bijna 2-2. De druk van Zuilichem houdt aan. De voorhoede van Herovina krijgt daardoor meer ruimte. Na een uur spelen ziet rechtsback Dwayne Hobo Jeffrey van der Meijden vrij staan. Zijn pass geeft Jeffrey  de ruimte om alleen op keeper Gijsbert van Tongerlo af te gaan.Hij schiet van dichtbij hard raak. 3-1. 1 minuut later kan het ook 4-1 worden. Wederom Jeffrey van der Meijden nu op links geeft een poeier op doel die de lat raakt en dan overzeilt. 11 minuten voor tijd weet Zuilichem de achterstand wederom te verkleinen. Een curieus doelpunt. Walter Kornet komt zijn doel uit om een aanval van Zuilichem te onderbreken Het schot wordt geblokt en komt voor de voeten van Max van Zanten. Het doel is leeg. Hij weet deze gemakkelijke opdracht uit te voeren: 3-2. 5 minuten voor tijd kan het gelijk worden. Een pegel net onder de lat wordt uitstekend gepareerd door Walter Kornet. Het publiek blijft de laatste 5 minuten plus de extratijd van 7 minuten het spel tenenkrommend volgen. De stand verandert niet meer , waardoor Herovina de wedstrijd niet geheel verdiend naar zich toe trekt.Herovina speelde in de volgende opstelling:

Walter Kortnet, Dwayne Hobo/(75)Lars Kaldenberg, Jesse van Vliet,Mark de Joode,Marthijn Hobo, Wouter Schram, Maarten Lievaart, Jeffrey van de Meijden, Frank Clements/ (39) Dylan Strijk(geel),Kevin Steenbruggen.