Scheidsrechter

R.A. de Roo

Accommodatie

Onbekend

Wat is dat toch? Voetballen tegen op papier zwakkere tegenstanders zo dramatisch slecht voetballen. Onderschatting? Of je zelf  overschatten? Wie het weet mag het zeggen. Vooral de eerste helft was het aankijken niet waard. Tempo loos voetbal met te weinig inzet. Een voorbeeld daarvan: als er een aanval van Herovina was afgeslagen kwamen de voorwaartsen op een slangegangetje terug lopen, waardoor de volgende aanval van Herovina verzandde in buitenspel. Herovina won wel de toss. Men speelde de eerste helft dan ook richting veld. Tot de rust is er weinig te zeggen over het voetbal. Wat kleine kansjes voor Herovina die stierven in een mooie dood. Ook Rhelico  en met name de spits kreeg een goede kans om Rhelico op voorsprong te zetten. Niemand keek er dan ook van op dat de ruststand werd bereikt met 0-0. De tweede helft voorspelde ook niet veel goeds. Herovina kwam lijdzaam uit het kleedlokaal. De weinige toeschouwers met een Herovinahart hadden dan ook niet veel goeds in gedachten over de tweede helft. Toch was de tweede helft beter dan de eerste. Het hotse knotse voetbal van de eerste helft werd bij tijd en wijle afgewisseld met vlagen van beter voetbal. Productief werd Herovina met name in het eerste kwartier na de pauze. Na een kleine 10 minuten wist Jeffrey van de Meijden zich knap vrij te spelen en liet met een hard schot de keeper kansloos. 5 minuten later verdubbelde Kevin Steenbruggen door  een gaatje te vinden in een woud van benen waardoor het harde schot kansloos was voor de Rhelico-verdediging. Na de2-0 werd het wisseltijd. Gedurende de volgende 25 minuten wisselden beide teams hun toegestane 3 wissels. Men heeft niet gekeken naar het Nederlands elftal deze week dat in de laatste periode van de tweede helft met 10 man verder moest spelen omdat een back geblesseerd het veld moet verlaten. De positie was anders maar hier gebeurde bijna 2 keer hetzelfde. Eerst was Rhelico aan de beurt. Zij kwamen daardoor ook met 10 man te staan. Vreemd was dat toen het beste deel van Rhelico tevoorschijn kwam. Het ging lopen met 10 man tegen 11 van Herovina. Op het laatst kwam Herovina eigenlijk ook met 10 man te staan. Kevin Steenbruggen was geblesseerd aan zijn enkel en bleef voor spek en bonen wel in het veld staan. In de laatste minuut

maakte Rhelico verdiend maar ten onrechte de aansluitingstreffer. De scheidsrechter dacht even dat hij een ijshockeywedstrijd floot. Met een enorme bodycheck wist een Rhelico-voorwaarts de bal achter de doellijn te krijgen door bal en tegenspeler te torpederen. 2-1. De blessuretijd van 5 minuten brak aan. Ook in die periode was Rhelico sterker. De stand veranderde niet meer. Wel veranderde in die laatste 5 minuten   het aantal gele kaarten. 3 keer werd die prent getoond in die laatste periode waardoor er op het eind 5 kaarten te verdelen waren: 3 voor Rhelico en 2 voor Herovina.