W. Kant

Accommodatie

Onbekend

Herovina-Kerkwijk 3-2.

Iedereen moest vandaag wennen aan de weersomstandigheden. De wind was voor iedereen  net als vorige week de grootste vijand. Kerkwijk met licht windnadeel was daar het eerste aan gewend. Het duurt dan ook maar 8 minuten voordat Kerkwijk de leiding neemt. Een snelle aanval van Kerkwijk wordt omgezet in een doelpunt van linkerspits Nick van Eck. 0-1. Herovina wordt wakker. Het duurt dan ook maar 7 minuten voordat Herovina gelijk maakt. Kevin Steenbruggen staat op de goede plaats om in een mêlee van spelers het gaatje te vinden. 1-1. Ook daarvoor hadden Kevin en Frank Clements de gelijkmaker op de schoen. Toch heeft Herovina moeite om grip te krijgen op het spel van Kerkwijk. De combinaties zijn vooral in de voorhoede snel en verder speelt Kerkwijk een mannelijk voetbal waardoor zij veel aanvallen van Herovina in de kiem smoren. Herovina stelt daar te vaak de lange bal tegenover die vaak niet aankomt ook door de zware wind. Herovina krijgt in de 38st minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Jeffrey van der Meijden wordt echter door iedereen gemist. 2 minuten later is het wel raak aan de andere kant. Marthijn Hobo maakt een overtreding op de rand van het 16metergebied. Aanvoerder Bart de Waal zet zich achter de vrije schop en weet precies het doel te vinden. 1-2. Een hard werkend Herovina moest zo genoegen nemen met een achterstand met rust. De weinige Herovina-supporters dachten met angst om het hart aan het scenario van de wedstrijd in Kerkwijk ( 3-1 verloren). Zou niet echt een hoogvlieger 6 punten pakken van Herovina? Na rust leek het uit te komen. Herovina speelde slap voetbal en miste gedrevenheid. Wel zette men wat meer druk waardoor de risico' voor Herovina groter werden. Daardoor werden toch wel kansen gecreëerd . Kansen werden teniet gedaan van Kevin Steenbruggen en Mark Muller (kopbal). Na ruim een uur spelen kreeg Herovina een unieke kans om langszij te komen. De scheidsrechter besliste dat er een strafschop gegeven moest worden omdat wel of niet Kevin Steenbruggen onderuit ging. Het duurde nog al een tijdje voor dat de penalty genomen kon worden. Niet omdat Kerkwijk heftig protesteerde , nee de wind kreeg elke keer vat op de bal die keurig klaar lag op de penaltystip. Na een aantal keren de bal weer op de oorspronkelijke positie terug gelegd te hebben nam Kevin de volgende bal stilliggend of bewegend toch maar. Het gevolg was voor Herovina rampzalig. Normaal gaat de bal naar de linkerhoek. Dat was nu ook de bedoeling. Maar omdat de bal bewoog kwam de bal terecht in de rechterhoek en ..... werd gestopt door keeper Bas van Hemert. De achterstand bleef gehandhaafd. Voor de 3 kwartier voorbij zijn komt Kerkwijk bijna op 3-1. Jesse van Vliet , die verder een goede pot speelde, speelde te zacht terug op keeper Walter kornet. Walter hield Herovina in de race voor de overwinning door de kans voor Kerkwijk teniet te doen. De nood werd aan Herovina-kant steeds hoger. Tot een kwartier voor tijd Jeffrey van der Meijden een corner mocht nemen. Hij vond precies het hoofd van Kevin Steenbruggen die raak kopte. 2-2. Het gaf Herovina hernieuwde moed. Nog geen 5 minuten later was de wedstrijd beslist. Frank Clements stond bij een volgende aanval op de goede plek en kon eenvoudig scoren. 3-2. Kerkwijk was gebroken. In de laatste minuut was er nog al enige commotie. Kerkwijk scoorde och nog een keer. De treffer werd echter op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd. Kerkwijk stond in brand. In de laatste minuut moest de scheidsrechter nog 4 keer een gele kaart trekken om de emoties in toom te houden. Dat er een speler van Kerkwijk eerst wel met een rode kaart af moest ( 2 x geel) en later terecht terug mocht komen deed deze enerverende wedstrijd beëindigen.

Door de winst blijven we in de competitie meedoen om op het eind een periodetitel te krijgen. En ander ijzer in het vuur is de derde periode. 1x winst en 1x gelijk maakt ons nog niet kansloos om aan het eind van de 9 wedstrijden de periode te pakken.