R.A. de Roo

Accommodatie

Onbekend

Het verschil was al te zien in de warming-up. MVV’58 speelde toen al scherp, terwijl Herovina het met afstandschoten probeerde.
Ook met de aanvang zag je verschil: MVV’58 stond 5 minuten voor het begin al op het veld, terwijl Herovina samen met de scheidsrechter precies op tijd het veld betrad.Het begin was in mineur: Herovina verloor de toss. Zij moesten eerst naar de kantine spelen. Echter het begin van de wedstrijd was voor Herovina. Al in de eerste minuut kreeg op aangeven van Jeffrey van der Meijden Mark Muller een dikke kans op de 1-0. Het spel ging over en weer met kansen voor Jeffrey van der Meijden en de beweeglijke spits Berry van Waarden van MVV’58.De gedrevenheid van MVV werd gaande de wedstrijd hoger. Het resulteerde in soms messcherpe aanvallen van MVV’58 op de benen van Herovinaspelers.Na een kwartier werd de aanvoerder van MVV’58 Patrick van de Hurk de eerste persoon die in het boekje van de scheidsrechter kwam. De strijd werd harder. De scheidsrechter ging  daar wat te lankmoedig mee om. Na 25 minuten krijgt Jeffrey van der Meijden een vrije doorloop op de rand van de 16 meter.Hij struikelde wat de kans teniet deed. MVV ’58 had een sterk punt in de geweldige ingooien van Menno van de Brink.Ingooien werden zo corners. In de 31ste minuut vergat gelouterde speler Morris van de Brink van MVV’58 even waarom hij op een voetbalveld stond:hij duwde Mark Muller fors onderste boven zonder dat er een bal in de buurt was. Rood was zijn deel. Hierdoor ging MVV’58 nog fanatieker voetballen. De irritaties liepen soms hoog op. Nog geen 5 minuten nadat Morris van de Brink rood kreeg torpedeerde een verdediger van MVV’58 Keven Steenbruggen in het 16meter gebied.Een penalty was nu een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Kevin Steenbruggen is in dit soort situaties de vaste penaltynemer. Echter hij miste in eerste instantie. De keeper van MVV’58 hield de bal met een katachtige sprong uit het doel. Echter niet houvast, waardoor Kevin Steenbruggen in tweede instantie toch makkelijk raak kon schieten:1-0. Nog geen 2 minuten daarna claimde MVV’58 de gelijkmaker. Keeper Walter Kornet wist in 2 keer de bal te keren al of niet achter de lijn. De scheidsrechter is dan de man die beslist: geen doelpunt.Nog net voor rust kreeg Maarten Lievaart nog geel. De rust brak aan. Genoeg tijd om frustraties te uiten: het resulteerde in een opstootje voor de kleedkamers. De 2de helft begint op dezelfde manier als de eerste: MVV’58 is weer 5 minuten te vroeg op het veld. Er was nu een nieuwe aanvoeder bij MVV’58: Menno van de Brink. Een terechte wissel want Patrick van de Hurk had in de eerste helft regelmatig lopen solliciteren naar rood.( 2de keer geel)

De 2de helft was in eerste instantie MVV’58 de bovenliggende partj ook al speelden zij met 10 man.Er werd veel gewisseld aan beide kanten zodat de 3 mogelijkheden tot wisselen al gauw benut waren. Vooral de spits van de Meterense ploeg bezorgde Herovina handen vol werk. Daarom ook werd hij steeds geschaduwd door 2 verdedigers. De spanning viel pas weg in de 87ste minuut: de keeper van MVV’58 haalde buiten het strafschopgebied fors de vrij op hem afkomende Mark de Joode onderuit. Het resulteerde in een vrije schop en wat erger was voor MVV’58  rood voor de keeper, waardoor zij door moesten met 9 man. De 3 wissels waren verbruikt waardoor een speler op het doel moest. De wedstrijd was gespeeld. 1 minuut na rood van de keeper moest invaller Gijsbert van Maaren de verlossende 2-0 scoren. 2 meter voor de doellijn kreeg hij een vrije kans om Herovina op 2-0 te brengen. Hij koos voor de moeilijkste optie: hij schoot over. In de laatste minuut wist Jeffrey van der Meijden na goed voorbereidend werk van Mark de Joode toch een wat geflatteerde uitslag op het scorebord te brengen: 2-0.

Opstelling Herovina: Walter Kornet-Mark de Joode-Wouter Schram-Mark Muller/84 Gijsbert van Maaren-Dylan Strijk/56 Damian van Mourik-Coen de Ridder-Martijn Hobo-Jesse van Vliet-Kevin Steenbruggen/71 Frank Clements-Maarten Lievaart-Jeffrey van der Meijden.

40m.: 1-0 Kevin Steenbruggen
88m.: 2-0 Jeffrey van der Meijden
43m.:Maarten Lievaart geel
55m.: Wouter Schram geel

Bron: Evert Leushuis

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!