Scheidsrechter

T. Klop

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd tussen Herovina en RKVSC was niet om aan te zien. Voetballend brachten beide teams er weinig van terecht. Dat kwam vooral door het feit dat veel spelers niet wisten vandaag dat het balspel een samenspel is.Ikke,ikke,ikke laat de ………….. was de leidraad van deze middag. Gelukkig waren er maar ongeveer 60 toeschouwers die het veld omzoomden.Zij hadden de barre weersomstandigheden getrotseerd om naar deze pot te komen kijken. Vooral de mensen die op de tribune zaten kregen de straffe  ijzige wind recht in het gezicht. Daar kwam nog een falen bij: de wedstrijdklok had kuren. Mensen die de tafel van 11 niet onder de knie hadden konden hun hart ophalen. In de eerste en de tweede helft gaf de klok alleen de juiste tijd aan na 11,22,33, en 44 minuten spelen.

Nu de wedstrijd zelf. De tegenstander was ontstellend zwak. Enkele snelle spelers van RKVSC konden aardig voetballen. Alleen voor zichzelf. Er was weinig teamverband te ontdekken. Herovina paste zich daar naadloos bij aan. Na een kleine 20 minuten tobben wist Herovina op voorsprong te komen. Mark Muller stond op de goede plek tussen veel spelers.Tussen een woud van benen wist hij het doel te vinden. Een paar minuten later verdubbelde Herovina de voorsprong: Frank Clements nam een bal goed aan waardoor hij zichzelf vrij speelde voor de keeper: 2-0.Nog net voor rust wordt een slecht uitverdedigend RKVSC  de oorzaak dat Kevin Steenbruggen de 3-0 op het scorebord brengt. Na rust komt als wissel in het veld de lang geblesseerd geweest zijnde Timo de Bruin( voor Mark Muller).Hij wist al na 6 minuten de eerste gele kaart van de wedstrijd  te pakken.  Ook weet RKVSC zich wat te herpakken. Zij spelen beter en dat resulteert in een schot tegen de paal. In 56ste minuut weet Herovina de voorsprong uit te bouwen naar 4-0. Een goede aanval over links met Jeffrey van der Meijden en Maarten Lievaart bracht laatstgenoemde de 4 op het scorebord. In dezelfde minuut weet doelpuntenmaker Lievaart als plus ook nog een gele kaart te pakken. Een paar minuten later wisselde trainer Calor Damian van Mourik voor Dylan Strijk.Hij past zich als invaller aan bij Timo de Bruin: hij pakt ook geel.Op het uur bouwt Herovina de voorsprong uit naar 5-0: een verre ingooi komt uiteindelijk terecht bij Timo de Bruin die zich als invaller, geelpakker nu ook nog kan tooien met “doelpuntenmaker”. Een kleine 10 minuten voor het eind weet RKVSC een eretreffer te maken. Door verkeerd uitlopen van keeper Walter Kornet is er een leeg doel om die score te bereiken. Het zou de eindscore worden: 5-1. Het was goed dat we niet te vaak naar het doelgebied van Herovina hoefden te kijken: de outfit van keeper Walter Kornet deed in ieder geval pijn aan mijn ogen:een hard geel (?) totaal tenue was daar de oorzaak van. Ook wist de scheidsrechter zich  aan te passen bij het niveau van deze wedstrijd.