Scheidsrechter

M.J.M. van Elzakker

Accommodatie

Onbekend

Herovina begon met een opstelling die anders was dan de laatste  wedstrijden . Dat had te maken met blessures en waarschijnlijk tactisch inzicht van de trainer. Blessure waardoor ze niet konden spelen waren er bij Maarten Lievaart met een opspelende hamstring en Jeffrey van der Meijden die al een tijdje rondloopt met 2 gebroken ribben. Op de aanleiding van de laatste wil ik nog even terugkomen. Tijdens de wedstrijd Lekvogels – Herovina torpedeerde de doelman van Lekvogels vrij grof Jeffrey van der Meijden. Na een lange blessurebehandeling werd de wedstrijd voortgezet. Over de voortzetting heb ik me nogal boos gemaakt. In plaats van rood voor de keeper en een strafschop gaf de leidende scheidsrechter een vrije schop aan de keeper! Nu ik weet dat tijdens die actie Jeffrey 2 gebroken ribben heeft over gehouden word ik opnieuw boos. Nu verder met de wedstrijd. Er was nog een wijziging in de opstelling: Jesse van Vliet speelde niet in de verdediging maar op het middenveld. Als je kijkt naar de belangen van deze wedstrijd dan was de eerste helft van matige kwaliteit. Niet alleen het spel maar ook de beleving waren van matige kwaliteit. Er kwamen aan beide kanten wel kansen. Groot-Ammers wat meer dan Herovina. Aan Herovina-zijde wist Marthijn Hobo met een fraaie solo in het strafschopgebied van de tegenstander zich een fraaie schietkans te creëren. Afronding  verliep niet optimaal. De ziekenboeg aan Herovina-zijde vulde zich na ruim een half uur spelen met een nieuwe speler. Doelman Walter Kornet viel ongelukkig bij het onderscheppen van een aanval van Groot-Ammers. Hij moest zich laten vervangen door Wilco de Leeuw. Restant van de eerste helft gaf nog 1 kans aan Groot-Ammers. Een actie over links resulteerde in een schot tegen de binnenkant van de paal waardoor de gasten bijna op 0-1 kwamen. Ruststand 0-0. Na rust ging met name Groot-Ammers  uit een ander vaatje tappen. Dat kwam vooral door de 2 wissels die Groot-Ammers na de pauze doorvoerde. De opbouw en met name de afwerking liepen nu stukken beter. Na 3 minuten leek het al te leiden tot een succes. Een middenvelder kreeg een unieke kans om Groot-Ammers op voorsprong te zetten. Echter zijn schot ging net naast. Slechts 1 minuut later had men wel succes. Een aanval over rechts resulteerde in een afgemeten voorzet waardoor een voorwaarts makkelijk kon doelpunten. 0-1. Groot-Ammers bleef duidelijk de bovenliggende partij en het was keeper Wilco de Leeuw die Groot-Ammers van doelpunten afhield. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nam Groot-Ammers meer afstand van Herovina. 0-2. Een tamme wedstrijd met als resultaat verlies voor Herovina en 2 gele kaarten verdeeld over beide verenigingen. Aan Herovina-zijde Lloyd Hobo en bij de tegenstanders de aanvoerder. De wedstrijd werd getypeerd niet door het voetbal, maar het gehannes over de kwaliteit van de ballen. Erg schraal voor de bijna 200 toeschouwers.

De opstelling van Herovina zag er als volgt uit: doel: Walter Kornet( 32 m. Wilco de Leeuw); achter: Loyd Hobo ,Wouter Schram, Damian van Mourik ( 83. Kenneth Hobo),

Midden: Jesse van Vliet( 70m Dylan Strijk), Mark Muller,  Marthijn Hobo, Coen de Ridder, Timo de Bruin: voor: Frank Clements, Kevin Steenbruggen.