13 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Leerdam Sport’55-Herovina 1-2.

Ik wil niet  overkomen als mopperkont. Heb daarom een aantal medereizigers bevraagd naar de wedstrijd. Durf dan nu wat makkelijker een wedstrijdverslag te schrijven.

Bij de vrij grote reeks van geblesseerden kwam er voor deze wedstrijd nog  1 bij. Keeper Walter Kornet was geblesseerd aan zijn hand en werd daarom vervangen door Rik Verploegh. De wedstrijdselectie wordt zo wel erg dun.Mark de Joode,Remon Steenbruggen,Rick de Joode,Eddy Steenlage zijn niet inzetbaar. Daarbij een nog  niet helemaal fitte Lloyd Hobo. Dan nog eens 2 geblesseerden in deze wedstrijd: Jeffrey van der Meijden, Damian van Mourik en Rick Blanken Een waar ziekenhuis.

Voor dat ik mijn verslag schrijf wil ik ook mijn handicap beschrijven: ik kan absoluut niet tegen mijn verlies.Ik zou daar hele minder fraaie voorbeelden van kunnen geven.

Dan nu de wedstrijd. In het begin werd al duidelijk hoe de krachtsverhoudingen lagen.Een snel en goed combinerend Leerdam Sport’55 speelde Herovina bijna van de mat. Echter zonder resultaat wat doelpunten betreft. Vooral de  rechtsbuiten van Leerdam Sport  was een ware plaag voor de achterhoede van Herovina. Na een goed half uur spelen moest Herovina Jeffrey van der Meijden missen met een blessure. Frank Clements was zijn vervanger. Kort daarna kwam Leerdam Sport op een verdiende voorsprong. Een goed en mooie aanval over 3 schijven werd kundig omgezet in een doelpunt. 1-0.Net voor rust kwam Dylan Strijk er genadig af met geel toen hij net buiten het strafschopgebied een doorgebroken speler onderuit haalde. Laten we dat maar afdoen als geschenkje van de scheidsrechter in het kader van de week van de scheidsrechter.

Na een korte rust ging de tweede helft van start. De altijd positief gedreven Coen de Ridder kwam direct na rust met een vlammend schot die over het doel ging.Zou dit het begin van betere tijden aan geven? Het leek er op toen Kevin Steenbruggen onderuit ging in het strafschopgebied en er een penalty  genomen moest worden. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan en schoot…naast. Toch kwam Herovina in die periode op een gelijke stand. Maarten Lievaart was de maker. Zijn schot ging, met wat geluk, via de binnenkant van de paal in het doel. 1-1. De strijd werd nu wat feller. Punten zijn voor beide partijen in deze fase erg belangrijk. De scheidsrechter haalt er de scherpe kantjes af door aan beide kanten een aantal gele kaarten te geven.Na een uur spelen wordt de geblesseerde Rick Blanken ( de vervanger van de gewisselde Dylan Strijk)vervangen door Gijsbert van Maaren. In het laatste half uur blijft Leerdam Sport’55 de bovenliggende partij. Ze worden slechts incidenteel gevaarlijk voor het doel van Herovina. Heel af en toe zie je dat Herovina echt wel kan voetballen. Iedereen gaat uit van een gelijk spel. Herovina moet verder met 10 1/2  spelers. Damian van Mourik is geblesseerd  maar kan niet meer vervangen worden , omdat Herovina al 3 keer gewisseld heeft.Er is echter 1 positieve spelbreker: Maarten Lievaart. Hij speelt zich knap vrij op de rechtervleugel en geeft een afgemeten pass naar de vrijstaande Kevin Steenbruggen. Hij pakt het cadeautje uit door simpel te scoren. Een vroeg verjaardagscadeau voor de spits die de dag erna jarig is. 1-2. Het was al blessuretijd, waardoor Leerdam Sport’55 geen tijd meer kreeg om de zaken naar een zeker verdiend gelijkspel te brengen. Ik zelf vind dat Leerdam Sport ’55 als betere ploeg de overwinning verdiend had.