Scheidsrechter

Westing, S.W.A.J. van

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Jesse van Vliet kopte lijstaanvoerder Herovina zaterdag in Herwijnen vlak voor tijd tegen nabuur Vuren nog naar een zwaarbevochten 3-2 zege. Voordien had hij in de spannende wedstrijd wel twee mooie kansen gemist. Een gelijkspel zou de krachtsverhouding in de matige maar erg levendige derby overigens veel beter hebben weergegeven. Met nu al vier overwinningen blijft Herovina niettemin in de vierde klasse  D ongeslagen koploper.

Het duel begon op de prachtige nazomermiddag sensationeel. Kaj Brijder gaf Vuren al na amper acht seconden (!) de leiding. Door de gelijkmaker van topscorer Kevin Steenbruggen was 1-1 de pauzestand. Vlak na rust werkte Danny Muilenburg voor Vuren een corner ongelukkig in zijn eigen doel: 2-1. Ruim tien minuten later maakte aanvoerder Bart Muilenburg uit een penalty echter weer gelijk. Die 2-2 score zou een billijke uitslag zijn geweest, maar in de slotfase sleepte Herovina ondanks matig voetbal via Jesse van Vliet toch met 3-2 zijn vierde achtereenvolgende zege binnen.

Het hoofdveld van Herovina is pas over enkele maanden weer voor wedstrijden beschikbaar. Daarom omzoomden bijna 250 toeschouwers zaterdag het B-veld in Herwijnen. Op dat terrein maakte Herovina zaterdag zijn ongeslagen koppositie in elk geval qua spel niet waar.

Trainers
Herovina-trainer Gertjan Potters was daar heel eerlijk in: “We speelden vandaag angstig en zeker niet goed. Die 2-2 penalty was bovendien van ons een domme weggever. Ondanks onze magere spelopbouw kregen we overigens wel nog genoeg kansen. Jesse van Vliet had twee keer alleen voor doel al eerder moeten scoren. Gelukkig maakte hij op het eind toch nog heel mooi ons winnende doelpunt.”

Voor Vuren en trainer Albert van Zandwijk was de late eerste competitienederlaag erg zuur: “Hoewel Vuren vandaag slecht speelde, waren we wel beter dan Herovina. Alleen hebben we de verkregen ruimte niet benut. De goede voorzetten vanaf rechts werden voor doel niet afgerond en onze anders zo sterke linkerflank was onder de maat. Eigenlijk hadden we op de ranglijst zeker hoger moeten staan, maar we krijgen ook te makkelijk goals tegen en haken nu voorlopig af bij de top.”

Supersnel
De openingsgoal kwam ongekend vroeg. Supersnel werd het al 1-0. Kaj Brijder kreeg alle vrijheid en scoorde op rechts die 1-0 al na acht seconden! Na ruim een kwartier werd het gelijk. Uit een gave voorzet van Jeffrey van der Meijden vanaf rechts kopte aanvoerder Kevin Steenbruggen resoluut al zijn zevende competitiegoal binnen: 1-1.

Vuren voetbalde iets beter dan de thuisclub zonder overigens te imponeren. Na een half uur kopte Leendert Romijn uit een vrije trap van Bart Muilenburg net naast. Kaj Brijder trof na een vlotte aanval via Bart Muilenburg en Damian Vogel slechts het zijnet. Kort voor rust kreeg Herovina na een mooie combinatie door het centrum tussen Jesse van Vliet en Kevin Steenbruggen onverwachts toch een prima kans. Jesse van Vliet kwam alleen voor keeper Jacco Versluis, die voor de gasten echter knap redde.

Eigen doelpunt
Reeds twee minuten na rust kwam Vuren onfortuinlijk toch met 2-1 achter. Uit een corner van Jeffrey van der Meijden vanaf links werkte back Danny Muilenburg bij de tweede paal de bal ongelukkig in eigen doel: 2-1. Kevin Steenbruggen liet een mooie mogelijkheid onbenut om de voorsprong van de thuisclub te vergroten want hij knalde voorlangs het doel. Een onnodige overtreding van Mark Muller tegen Kaj Brijder net binnen het 16 meter gebied kostte Herovina in de 58e minuut de gelijkmaker. De goed leidende scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen gaf terecht een strafschop.

Penalty
Aanvoerder Bart Muilenburg benutte die penalty koel met een strak schot in de benedenhoek: 2-2. Even leek Vuren door te kunnen drukken, maar Bart Muilenburg knalde naast en een zwak moment van verdediger Pieter Niesing liep voor Herovina gunstig af. Ook een vrije trap van de net ingevallen Bas van der Vliet leverde Vuren in twee pogingen niks op. Toch kreeg ook Herovina twee riante kansen. Kevin Steenbruggen kopte uit een goede voorzet van Mark Muller evenwel naast. De kans voor Jesse van Vliet op aangeven van Steenbruggen was nog mooier, maar hij mikte vanuit vrije positie te hoog.

Een half uur na rust was Vuren in de levendige en sportieve partij offensief weer aan bod. Kevin Meerens miste echter een voorzet van Brijder en Ian van Wijk mikte te hoog. Bovendien voorkwam verdediger Mark de Joode voor Herovina attent dat Kaj Brijder een pass van Bart Muilenburg zou afronden. Bij een kopbal van Bastiaan van Horssen na een vrije trap van weer Bart Muilenburg was keeper Water Kornet paraat.

Beslissing
De 3-2 van Herovina kwam in de 86e minuut zowel bijna letterlijk als figuurlijk uit de lucht vallen. Uit een zuivere vrije trap van Coen de Ridder vanaf rechts kopte Jesse van Vliet schitterend raak: 3-2. Een mooie revanche voor zijn twee gemiste eerdere kansen. Voor Vuren was de resterende tijd toen te kort om de zaak nog recht te zetten. De puike 23 jarige arbiter Stefan van Westing, die geen kaarten nodig had en alleen Vurens verdediger Bastiaan  van Horssen preventief terecht mondeling vermaande, blies precies op tijd af. Zo bleef het ook na een late kopbal van Kevin Steenbruggen bij 3-2 voor Herovina.

Toch zal de ploeg van trainer Gertjan Potters komende zaterdag in Lexmond tegen het ook nog ongeslagen Lekvogels beter moeten spelen om langer koploper te kunnen blijven. Vuren wacht met trainer Albert van Zandwijk zaterdag in Gameren bij het sterke GVV’63, dat net als Herovina tot nu toe alles won, weer een flinke krachtproef. Bij nieuw verlies zou Vuren wel erg ver terugzakken.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!