Scheidsrechter

Slabbekoorn, S.

Accommodatie

Onbekend

GAMEREN – De topper in de vierde klasse tussen koploper Herovina en nummer twee GVV’63 was zaterdag een prooi voor de ploeg uit Gameren. In eigen huis was het met een overtuigende 3-0 overwinning te sterk voor de manschappen van trainer Gertjan Potters.

De wedstrijd op sportpark Maartenshof ving aan na een minuut stilte. Roelanda Bakker-Van den Oever, moeder van een jeugdspeler van GVV’63 en sponsor van de club, overleed afgelopen week na een lang ziekbed op 36-jarige leeftijd.

Na een korte fase van aftasten was de eerste kans van het duel voor Herovina. Jeffrey van der Meijden kreeg na tien minuten een uitstekende schotkans, maar GVV’63-doelman Maikel van Tuyl pareerde zijn poging in de korte hoek en werkte de bal over de achterlijn. De hoekschop van Van der Meijden draaide vervolgens hard in, maar Van Tuyl wist ternauwernood redding te brengen.

Na die twee kansen voor de bezoekers nam GVV’63 het voortouw, wat na een kwartier resulteerde in de openingstreffer. Een puike steekbal vanaf de rechterkant van het middenveld belandde bij Kreling. Die bedacht zich niet  en verschalkte doelman Walter Kornet, al dan niet vanuit buitenspelpositie.  Zeven minuten later kwam ook de 2-0 uit een soortgelijke situatie. Wederom een steekbal vanaf de rechterkant van het middenveld, ditmaal op Geurts, wiens inzet langs doelman Kornet het midden hield tussen een voorzet en een schot. Herovina-verdediger Pieter Niesing wilde de bal nog wel wegtikken, maar gleed ongelukkig zelf de 2-0 binnen.

Afgetroefd
In de eerste helft werd Herovina vooral op felheid en agressiviteit afgetroefd. Op inspeelpasses werd vaak te laat geanticipeerd, waardoor GVV’63 steeds een stapje eerder was dan de bezoekers. Herovina wist aanvallend geen vuist te maken, behoudens een voorzet van Van der Meijden die geen eindstation vond. Misschien was de sliding van Mark Muller op teamgenoot Jesse van Vliet wel het meest tekenend voor de onmacht van de Herwijnense formatie.

Verzet gebroken
Na rust kwam Herovina furieus uit de kleedkamer, wat vanaf de aftrap een grote kans voor Steenbruggen opleverde. Zijn inzet werd echter gekeerd door Van Tuyl. Een kleine vijf minuten later lanceerde diezelfde Steenbruggen met een snelle ingooi de losgebroken Jesse van Vliet, maar hij schoot recht op Van Tuyl. Kort daarna besliste Bart Geurts de wedstrijd in het voordeel van GVV’63. Een lange bal van achteruit bereikte Mathijs Libbers en zijn puntgave voorzet werd vanaf vijf meter van het doel in het dak van het doel geschoten door de spits. Het Herwijnens verzet bleek daarmee definitief gebroken en de ploeg van Potters moest uitkijken niet tegen een nog grotere nederlaag aan te lopen. Dat gebeurde niet, ondanks een grote kans voor opnieuw Geurts en een afstandsschot van Libbers.

Werklust
De overtuigende overwinning geeft de burger bij de ploeg van het trainersduo Jan van Setten/Gilberto Smit na een gelijkspel en een nederlaag, weer moed, weet ook Smit: “Dit geeft de jongens weer een lekker gevoel nadat het een paar weken wat minder was. We hebben er hard voor geknokt en dat resulteert in een mooie einduitslag. Over de werklust van vandaag zijn we diktevreden en ik vond het ook wel een verdiende overwinning.”

Buitenspel
Verliezend trainer Potters was ondanks de nederlaag niet ontevreden over het spel van zijn ploeg: “We kwamen ongelukkig op achterstand. De 1-0 is buitenspel, ik zit zelf op één lijn, en dan wuift de scheidsrechter het vlagsignaal van onze grensrechter weg. Bij de 2-0 zagen we er verdedigend niet goed uit, maar dat zijn echt de enige twee keer dat ze voor ons doel zijn gekomen. Ik ben over ons spel wel tevreden. Zij hebben een goeie ploeg en daar kun je van verliezen. Zo simpel is het.”

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!