Scheidsrechter

Opstraat, N.

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Herovina blijft koploper in de vierde klasse D. Na een 0-1 achterstand werd zaterdag thuis de derby tegen ASH verdiend met 2-1 gewonnen. Remon Steenbruggen gaf ASH na ruim een half uur uit een verre vrije trap de leiding, maar na rust maakten Jeffrey van der Meijden en Frank Clements er al snel 2-1 van.

Voor bijna 250 toeschouwers speelde lijstaanvoerder Herovina zaterdag voor het eerst op het geheel gerenoveerde hoofdveld. Ook de tribune in Herwijnen was van nieuwe zitstoeltjes voorzien. Met de achtste competitiewinst wijdde Herovina het nieuwe veld passend in.

Unaniem
Beide trainers waren na afloop unaniem in hun oordeel dat Herovina ook de verdiende winnaar van de derby was. Herovina-trainer Gertjan Potters kon over de eerste helft van zijn ploeg toch niet zo tevreden zijn: “Na een goed begin en een paar grote kansen raakten we het spoor op het middenveld wat bijster en werden we slordig. Door die verre vrije trap kwamen we ook nog eens met 0-1 achter. Zo’n bal recht door het midden mag er van die grote afstand natuurlijk nooit in. Na rust speelden we bewust met slechts drie man achterin. Toen hebben we de zaak goed en snel recht gezet. Deze zege was ook dikverdiend. Het had nog zeker wel meer dan 2-1 moeten zijn, maar dit is wel een lekkere overwinning.”

ASH-trainer Gerrit Molenaar erkende dat zijn equipe terecht had verloren: “We zijn in de duels afgetroefd en verloren die te vaak. Dit was een verdiende nederlaag. Onze voorsprong kwam onverwachts en ontstond meer door een fout van hun keeper. Ook na rust hebben we geprobeerd om het Herovina zo moeilijk mogelijk te maken. Dan is het wel zuur als je zo snel in de tweede helft al twee goals moet incasseren. Voor een beter resultaat had ik eigenlijk veel meer spelers zoals uitblinker Gert Jan van Oort nodig gehad. Maar op de winst van Herovina is niks af te dringen.”

Gemiste kansen
Binnen een kwartier had Herovina al royaal op voorsprong moeten staan. Topscorer Kevin Steenbruggen miste al na een halve minuut uit een voorzet van Rick de Joode een opgelegde kans want hij kopte van dichtbij over. Ook Jesse van Vliet zocht even later met zijn hoofd het Hellouwse doel te hoog. Na een fout van Olivier Gabel kreeg Kevin Steenbruggen na twaalf minuten alleen voor de ASH-keeper een dubbele kans, maar de afwerking was onvoldoende zodat libero Hidde van Wageningen op de doellijn nog kon redden.

Na ruim een kwartier kreeg ASH’er Remon Steenbruggen de eerste gele kaart van de middag. In de tweede helft zouden zijn ploegmakker Peter van Herk en Herovina-verdediger Pieter Niesing hem volgen. Na nog een kopbal van Kevin Steenbruggen recht in handen van keeper Rik Verploegh zakte Herovina na het goede begin terug. Een schot van Edwin van Noord was het eerste offensieve wapenfeit van ASH. Na een overtreding van Jesse van Vliet tegen Olivier Gabel kreeg ASH in de 31ste minuut aan de zijkant van het veld een vrije trap.

Vanaf meer dan dertig meter verdween het mooie schot van Remon Steenbruggen tegen zijn oude club via de onderkant van de lat achter de kennelijk volkomen verraste keeper Walter Kornet: 0-1. Voor rust zag Herovina geen kans meer om het tij te keren. Jesse van Vliet liet na goede acties van Kevin Steenbruggen nog twee serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker onbenut.

Offensief
Beide teams brachten na rust meteen een verse kracht in: verdediger Lloyd Hobo bij Herovina en ASH-routinier Arjan van der Meijden bij de bezoekers. Met een fiks offensief drong Herovina na de pauze meteen fel aan. Al in de 50e minuut viel na een verre inworp van Frank Clements op rechts de gelijkmaker. Jan Donker kon voor ASH niet goed ingrijpen en Jeffrey van der Meijden scoorde prompt met een mooie halve omhaal: 1-1.

Een verre vrije trap van weer Jeffrey van der Meijden ging nog net naast. Kort nadat ASH-aanvoerder Danny Bijl zich flink geblesseerd hinkend moest laten vervangen door de jonge Bernd Duizer kwam Herovina in de 63e minuut op een 2-1 voorsprong. Frank Clements rondde een voorzet vanaf links acrobatisch af: 2-1. ASH mocht daarna blij zijn dat Herovina niet verder uitliep.

Een vrije trap van Kevin Steenbruggen, een ver laag schot van Frank Clements en een koppoging van Pieter Niesing zorgden steeds voor dreiging. Bij twee knallen van aanvoerder Kevin Steenbruggen en een hoge voorzet van de late invaller Dylan Strijk greep ASH-doelman Rik Verploegh steeds goed in. Uit een corner van Jeffrey van der Meijden kopte Kevin Steenbruggen nog eens net over het doel heen.

Slotfase
Pas in de 93e minuut kreeg ASH na een vrije trap van Hidde van Wageningen zijn enige maar wel grote kans op een overigens onverdiend punt. De opgerukte verdediger Olivier Gabel kopte echter naast. Na ook nog eens een kopbal van Jeffrey van der Meijden voor Herovina blies de ervaren Bossche arbiter Nico Opstraat na bijna vier minuten blessuretijd af. Door een verdiende 2-1 zege bleef Herovina koploper.

“We staan hoger dan vooraf het seizoen verwacht”, was de eerlijke ontboezeming van Herovina-trainer Gertjan Potters. “Nog één competitiewedstrijd voor de winterstop. Dat duel in Arkel zal wel lastig worden maar tot nu toe gaat het goed en iedereen is fit.” Vooral rivaal GVV’63 zit koploper Herovina echter op de hielen. ASH heeft dit seizoen zeker geen promotieaspiraties.

Trainer Gerrit Molenaar is daar heel duidelijk over: “Wij zijn dit seizoen een echte middenmoter. ASH gaat rustig verder met verjonging. Vandaag was daar overigens niet zo’n geschikte wedstrijd voor.” Ook tegen MVV’58 en GVV’63 wacht ASH trouwens nog een zwaar slot van de eerste competitiehelft.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!