Scheidsrechter

Slabbekoorn, S.

Accommodatie

Onbekend

VUREN – Vuren en Herovina wisten allerminst te imponeren in de Waalderby. De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen, maar geen van beide ploegen maakte een goede indruk. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.

Vuren was bezig aan een sterke reeks. Inclusief drie oefenwedstrijden won de ploeg acht wedstrijden op rij, vaak met ruime cijfers. Een nieuwe overwinning zou de ploeg dichterbij de kopgroep brengen. Hoe Herovina het eraf zou brengen was afwachten. De ploeg uit Herwijnen kende een lange winterstop en speelde voor het eerst sinds ruim twee maanden weer in competitieverband.

Met het mooie weer was iedereen klaar voor een zinderend potje, maar zinderend werd het allerminst. Mat en angstig voetbal op een slecht veld. Veel meer viel er niet van te maken. Een chaotisch slot van de wedstrijd met de nodige schermutselingen langs het veld maakte de middag er niet vrolijker op.

Staart tussen de benen
Vuren-trainer Albert van Zandwijk baalde het meest. “Na onze goede reeks hadden we deze wedstrijd niet met meer vertrouwen in kunnen gaan. Als je dan de wedstrijd zo met de staart tussen je benen begint… Ik dacht en denk nog steeds dat we er klaar voor waren, maar we gaven niet thuis.”

Herovina-trainer Gert-Jan Potters kon leven met de puntendeling. “Het was van twee kanten niet best. Vuren was goed bezig en wij hebben lang niet gespeeld. Toch gingen we hier vol overtuiging voor de drie punten. Maar ik kan vrede hebben met de 0-0. Zeker omdat we in de tweede helft met tien man kwamen te staan.”

Direct rood
In een overigens niet heel onvriendelijke wedstrijd kreeg Wouter Schram halverwege de tweede helft direct rood voor een stevige ingreep op Bart Muilenburg. Een zware straf die beter de billijken was geweest als Damian Vogel kort daarvoor dezelfde kaart had gekregen voor een vergelijkbare charge.

Echt grote kansen vielen er niet te noteren in Vuren. Herovina-aanvaller Jesse van Vliet was met twee kopballen dicht bij een treffer. Namens de thuisploeg waren Bart Muilenburg en invaller Kaj Brijder het dichtst bij succes, maar een winnaar zou er terecht niet komen.

Flink opstootje
Dat er vlak voor het laatste fluitsignaal nog een flink opstootje langs het veld ontstond was nog een extra smet op de teleurstellende middag. Nadat Herovina-doelman Wilco de Leeuw het aan de stok kreeg met een toeschouwer leek de rust snel weer te keren, maar kort daarna liep het met een hoop geduw en getrek nog even uit de klauwen. De jonge Zeeuwse scheidsrechter Slabbekoorn besloot wijselijk voor het einde te fluiten.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!