Scheidsrechter

Berendsen, H.J.M.

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Herovina won zaterdag in Herwijnen de topper in de vierde klasse tegen titelrivaal GVV’63 met 3-1. Alle drie goals van Herovina werden door topscorer Kevin Steenbruggen gemaakt. Na een 2-0 ruststand kwam GVV’63 door een goal van Mathijs Libbers nog tot 2-1 terug, maar een penalty van Steenbruggen in de slotfase besliste met 3-1 laat de partij definitief. Eén punt achter de ook winnende koploper Arkel bezet Herovina nu de tweede plaats op de ranglijst. Op de vierde plaats heeft GVV’63 nog één duel tegoed.

De renovatie van het hoofdveld van Herovina is zo problematisch verlopen dat deze topper zaterdag noodgedwongen op het B-veld in Herwijnen moest worden afgewerkt en de officiële ingebruikname van het hoofdveld anderhalve maand is uitgesteld. Bijna 250 toeschouwers zagen nu op het B-veld overigens een spectaculair begin van de wedstrijd.

Vroeg doelpunt
Een heel vroeg doelpunt leverde Herovina zaterdag de geliefde uitgangspositie op. Trainer Gertjan Potters kent de kracht, kwaliteiten en beperkingen van zijn equipe: “We speelden bewust op de spelomschakeling en hebben een sterk collectief. Bovendien scoorden we vandaag precies op de juiste momenten. GVV’63 voetbalde misschien wel beter dan Herovina, maar wij hebben defensief vanmiddag erg weinig weggegeven. Alleen na die ene tegengoal werd het even lastig. Met één rare situatie voor ons eigen doel.”Dat was toen de net ingebrachte routinier Maurice Schopenhouer bij het meeverdedigen bij een 2-1 stand de bal tegen de eigen doellat schoot. GVV’63 streed toen verwoed voor de gelijkmaker maar kreeg na een overtreding van Dennis de Bruin even later uit een penalty het deksel op de neus. Bjorn van Bruchem moest bij GVV’63 direct na die 3-1 met zijn tweede gele kaart zelfs nog uit het veld.

Teugels strak
Al na vier minuten nam Herovina de leiding. Kevin Steenbruggen speelde zich in het centrum mooi vrij en schoot laag raak: 1-0. Gamerens voorstopper Bert van Selm was kort tevoren wat geblesseerd geraakt en kon niet meer ingrijpen. Bijna was het al drie minuten later overigens weer gelijk geweest. Uit een vrije trap vanaf links van aanvoerder Lennart van de Werken kopte Mathijs Libbers de bal onhoudbaar tegen de binnenkant van de paal. Daarna caramboleerde de bal in handen van keeper Walter Kornet, die na zijn operatie de vaste plaats als doelman bij Herovina weer van routinier Wilco de Leeuw heeft overgenomen.

Scheidsrechter Henk Berendsen uit Oosterhout hield de teugels terecht strak en gaf al in het eerste kwartier gele kaarten aan GVV’63-speler Bjorn van Bruchem en aan Herovina-captain Kevin Steenbruggen. De thuisclub bleek zaterdag erg efficiënt, want in de 26e minuut was de tweede kans ook al meteen raak. Uit een voorzet van Frank Clements vanaf rechts werd de kopbal van Jesse van Vliet nog gekeerd maar in twee schotpogingen had topschutter Kevin Steenbruggen daarna resoluut wel succes: 2-0. Na nog een gele kaart voor Stefan Blom zag GVV’63 geen kans meer om deze 2-0 achterstand te verkleinen. Richan Kreling was er in de 43e minuut trouwens wel dichtbij maar Rick de Joode redde voor de thuisclub nog net in de doelmond.

Dominant
Na de pauze beheerst een dominant GVV’63 de beginfase compleet. Ook routinier Lennart van de Werken werd veel meer offensief en schakelde zich nu consequent in bij de aanvalsopbouw. Herovina werd ver op eigen helft teruggedrongen. Bjorn van Brichem werkte voor GVV’63 echter slordig af en bij een schot van Bart Geurts redde keeper Walter Kornet. Tussendoor voorkwam doelman Kornet door goed uitlopen zowaar koppend ook al een voor Herovina dreigende situatie.

Een kwartier na rust werd het verdiend toch 2-1. Uit een voorzet van de net ingevallen Jochem Roding vanaf links schoot Mathijs Libbers de bal in het centrum ineens fraai in het doel: 2-1. Herovina kreeg het lastig maar bij een nieuwe kans voor Jochem Roding was doelman Kornet weer paraat.

In de 82e minuut  ontsnapte Herovina na een vrije trap van Dennis de Bruin vanaf links aan de gelijkmaker. In een scrimmage voor het Herovina-doel werkte de net ingevallen Maurice Schopenhouer de bal pardoes tegen de eigen doellat. Wegens tijdrekken kreeg ook Herovina-keeper Kornet even later een gele kaart. Als slot van een nieuwe scrimmage voor het Herovina-doel kopte Karim Kaaouass naast.

Penalty
De koude douche voor GVV’63 kwam in de 88e minuut. Dennis de Bruin beging een overtreding tegen zijn collega-invaller Danny Kaldenberg en dat kostte de gasten een dure penalty. Vanaf de stip maakte topscorer Kevin Steenbruggen koel zijn derde doelpunt van de middag: 3-1. Al zijn veertiende competitiegoal. Daarmee was het pleit natuurlijk beslecht. Bjorn van Bruchem (GVV’63) werd met zijn tweede gele kaart direct na de 3-1 nog uit het veld gestuurd. Invaller Kaldenberg miste in de extra tijd voor Herovina nog een mooie kans.

Na drie minuten blessuretijd was Herovina met de kostbare 3-1 winst echter al royaal genoeg beloond. In Herwijnen werden op één remise tegen Well na tot nu toe alle thuisduels gewonnen. Vaak niet door geweldig voetbal maar wel dankzij veel strijdlust, een hecht collectief en een flinke aanvalsproductiviteit. Met Kevin Steenbruggen bij de doelpunten als voornaamste exponent.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!