Scheidsrechter

Hertog, H. den

Accommodatie

Onbekend

METEREN – Herovina behaalde zaterdag in Meteren tegen naaste concurrent MVV’58 een zwaarbevochten 0-1 overwinning. Uit een vrije trap maakte Jeffrey van der Meijden ruim tien minuten na de rust het beslissende doelpunt.

Daardoor blijft Herovina op één punt vlak achter koploper Arkel volop meedoen voor het kampioenschap. MVV’58 haakte zo af in de titelrace en zal nog alle moeite krijgen om na twee nipte thuisnederlagen de promotienacompetitie te kunnen bereiken.

Regen
Beide teams misten zaterdag een verdediger. Bij MVV’58 was Raghed Abouna geschorst en bij Herovina zat Wouter Schram het laatste duel van zijn schorsing van drie wedstrijden uit. Maar op een zwaar veld streden MVV’58 en Herovina in de voortdurende regen vol overgave voor de winst.

Het merendeel van de ruim tweehonderd toeschouwers zocht dankbaar beschutting op de overdekte Meterense tribune. Eén doelpunt bleek in het matige maar wel faire en erg spannende duel uiteindelijk doorslaggevend. Bij beide ploegen werd overigens ook één treffer in de tweede helft wegens buitenspel door scheidsrechter Henri den Hertog uit Schoonrewoerd afgekeurd.

MVV’58 had aan het eind van beide speelhelften bovendien ook de pech het houtwerk te treffen. Tweemaal werd zo een Meterense goal voorkomen. Een gelijkspel had de krachtsverhouding dan ook wat beter weergegeven.

Dolblij
Herovina-trainer Gertjan Potters was niettemin natuurlijk dolblij met de dure zege: “In de eerste helft hadden we geluk dat we de rust met 0-0 haalden. Na de rust heb ik Johan Niesing voor Danny Kaldenberg ingebracht en ging het bij ons beter. We kwamen mooi met 0-1 voor en een half uur lang was er defensief niks aan de hand. Toen ging MVV’58 met pressie alles of niets spelen en moesten we de lange slotfase zien door te komen. Super dat het gelukt is. Herovina heeft misschien niet de beste ploeg in deze klasse maar we doen wel goed om de titel mee.”

Dat kan trainer Frank Kusters met MVV’58 na dit duel niet meer zeggen: “Onze kansen op het kampioenschap zijn weg. Twee thuisnederlagen op rij is te veel. We hadden met ballen tegen paal en lat vandaag ook pech maar wat eerder in de competitie en vorig seizoen wel volop goed ging, lukt ons nu bij kansen niet meer: scoren. Zeker in de eerste helft was MVV’58 vanmiddag beter, maar na deze nieuwe nederlaag rest ons nu alleen de strijd om via een plek bij de eerste vier nog de nacompetitie te halen. Gelukkig voor ons hebben Lekvogels en Vuren tegen elkaar gelijkgespeeld.”

Onzeker
MVV’58-keeper Rick van Ginkel was vooral in het begin van de wedstrijd erg onzeker. Zijn vroege misrekening bij een verre poging van Jesse van Vliet kostte de thuisclub bijna direct al in de eerste minuut een tegengoal. De paal redde de Meterense doelman. Al snel kreeg ook MVV’58 zelf kansen maar een solo van Morris van den Brink en een kopbal van Rani Abouna na een corner van captain René Story bleven net zonder succes.

Toen Herovina-verdediger Pieter Niesing uitgleed, kreeg Morris van den Brink zelfs al in de vijfde minuut een riante kans, doch de Meterense topscorer strandde op keeper Walter Kornet die goed redde. Twee nieuwe onzekere momenten van doelman Rick van Ginkel leverden Herovina slechts corners op. Een vrije trap van aanvoerder Kevin Steenbruggen ging via de muur naast. Geleidelijk werd MVV’58 echter steeds sterker.

Defensief geklungel
Een overtreding tegen Morris van den Brink bleef nog onbestraft en schoten van hem en van Jordi van Helden werden door Herovina goed geblokt. Na defensief geklungel bij Herovina kreeg Tijn Wilpstra een Meterense kans, maar het werd slechts een hoekschop en ook na die corner werd een schot van Wilpstra gestuit.

Vlak voor de rust ontsnapte Herovina na een nieuwe hoekschop aan een toen verdiende achterstand. Berry van Waarden trof buiten bereik van keeper Kornet de paal. Zo bleef het 0-0 tot de rust. Ook na de thee kreeg MVV’58 uit een voorzet vanaf links van Morris van den Brink de eerste kans, maar Remco Knoop mikte naast. Herovina had in de tweede helft echter wat meer balans in de ploeg gevonden en werd aanvallend gevaarlijker. Bij een goed schot van Jeffrey van der Meijden moest keeper Rick van Ginkel in de korte hoek knap redden.

Vrije trap
In de 56ste minuut nam Herovina uit een vrije trap toch met 0-1 de leiding. Rani Abouna maakte een overtreding tegen Kevin Steenbruggen en Jeffrey van der Meijden schoot de bal vanaf links uit de vrije trap via de muur laag in het doel: 0-1. Even leek Herovina meteen te gaan doordrukken. Jesse van Vliet kwam evenwel net iets tekort om een verre vrije trap van Jeffrey van der Meijden te kunnen afronden.

Na een schot van Jeffrey van der Meijden vanaf links scoorde Kevin Steenbruggen in de 61ste minuut attent in de rebound wel, maar wegens buitenspel werd dit doelpunt alsnog afgekeurd. Voor MVV’58 was de 0-1 achterstand natuurlijk het sein voor een offensief. Lange tijd bleef het echter bij een te verre vrije trap van Morris van den Brink en een gemiste kans voor Tijn Wilpstra.

Dreigender
Halfweg de tweede helft incasseerde Herovina-speler Jeffrey van der Meijden na een actie tegen Remco Knoop de enige gele kaart van de middag. Pas een half uur na rust na het inbrengen van de verse offensieve krachten Bart Grandia en Martijn van Ingen werd MVV’58 aanvallend wat dreigender.

Na een eerst nog gemiste kans voor invaller Martijn van Ingen scoorde Berry van Waarden in de 79ste minuut in de rebound moeizaam inderdaad wel, maar ook dit doelpunt werd wegens buitenspel door arbiter Henri den Hertog afgekeurd.

Blessure
Amper één minuut later raakte Herovina-keeper Walter Kornet bij een scrimmage voor zijn doel geblesseerd. Na bijna zeven minuten oponthoud moest Kornet zich door routinier Wilco de Leeuw laten vervangen. MVV’58 rook de gelijkmaker maar in de 92ste minuut had de thuisclub weer pure pech.

Martijn van Ingen trof toen fraai de onderkant van de lat. Door de vele risico’s die MVV’58 noodgedwongen natuurlijk wel moest nemen, kreeg Herovina bij uitbraken alle kans om de partij te beslissen. Jeffrey van der Meijden liet zeker drie riante kansen echter allemaal onbenut. Na terecht tien minuten extra tijd vol spanning kon Herovina eindelijk toch de zwaar bevochten 0-1 zege bejubelen.

Komende zaterdag wacht Herovina thuis tegen Lekvogels een nieuwe krachtproef tegen een naaste opponent uit de kopgroep. Voor MVV’58 rest alleen nog de hoop op een plaats in de promotienacompetitie. Dan zal de Meterense ploeg wel snel op het verlaten zegepad moeten terugkeren.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!