Scheidsrechter

Berendsen, H.J.M.

Accommodatie

Onbekend

HELLOUW – Herovina blijft koploper in de vierde klasse D. In Hellouw werd de derby tegen nabuur ASH zaterdag met 1-3 gewonnen.

Voor rust benutte Herovina-aanvoerder Kevin Steenbruggen een penalty maar dat deed ASH-captain Danny Bijl kort na de pauze ook: 1-1. Dankzij prachtige goals van Jeffrey van der Meijden en weer Kevin Steenbruggen won Herovina in het slothalfuur met 1-3 alsnog.

Titelkandidaat
Ondanks de kostbare overwinning heeft Herovina de kampioenskans nog altijd niet in eigen hand. GVV’63 staat er na de zege in Vianen op de tweede plaats met twee punten minder maar nog één duel meer tegoed duidelijk iets beter voor. Alleen als de Gamerense topfavoriet tegen Kerkwijk en ASH nog een misstap begaat, kan Herovina kampioen worden. Dan zal komend weekend wel het slotduel thuis tegen Arkel in elk geval moeten worden gewonnen.

Meer dan verwacht
Herovina-trainer Gertjan Potters gaat er zeker niet gebukt onder: “Een kampioenschap zou voor ons natuurlijk heel mooi zijn, maar wat we nu bereikt hebben is al meer dan vooraf verwacht. Herovina finisht nu definitief al minstens op de tweede plaats in de eindstand.

Ook meedoen aan de nacompetitie is voor de club heel aantrekkelijk. Voor rust was het voetbal vandaag overigens niet goed. Toch kregen we zeker kansen die we wat beter hadden moeten benutten. Ons beste halfuur kwam pas na de gelijkmaker van ASH. Toen hebben we nog dikverdiend gewonnen met twee heel mooie goals.”

Tevreden
Ondanks de 1-3 nederlaag was ASH-trainer Gerrit Molenaar tevreden: “ASH zit in een moeilijke fase. We zijn het laatste jaar bijna een heel basiselftal spelers kwijt geraakt. De versnelde verjonging is noodgedwongen maar dit jeugdige elftal heeft zich vandaag goed geweerd. Kijk maar eens hoe de jonge broers Duizer spelen. Ons manco is dat we de kansen niet genoeg benutten", wist hij.

"Het kwaliteitsverschil tussen beide teams vanmiddag zit bijvoorbeeld in een geweldige speler als Jeffrey van der Meijden. Buiten hem en Kevin Steenbruggen is de rest van de Herovina-ploeg echt niet zoveel beter dan ASH en nog zeker niet op derde klasse niveau. Die individuele topkwaliteit geeft vandaag wel de doorslag.”

Spectaculair
Bijna driehonderd toeschouwers zagen in Hellouw een spectaculair begin want ASH startte flitsend. Uit een goede voorzet van de pas zestienjarige linkerspits Bernd Duizer kopte ASH-aanvoerder Danny Bijl al na amper een halve minuut in duikvlucht net naast. In de vierde minuut scoorde Danny Bijl uit een zuivere voorzet vanaf rechts met een hoog schot fraai wel maar dat vroege doelpunt werd door scheidsrechter Henk Berendsen uit Oosterhout vanwege buitenspel afgekeurd.

Herovina begon stroef maar kwam na veertien minuten toch op een 0-1 voorsprong. Na een omstreden handsbal van ASH’er Remon Steenbruggen kreeg Herovina een penalty, die door Remon’s broer Kevin Steenbruggen namens de gasten heel beheerst en strak werd benut: 0-1. ASH zat echter niet stil en was via Remon Steenbruggen tweemaal gevaarlijk. Eerst mikte hij bij een kans naast en bij zijn harde vrije trap redde Herovina-keeper Walter Kornet klemvast.

Paal
Na 27 minuten kwam Herovina toch dichtbij een ruimere voorsprong. Jeffrey van der Meijden knalde de bal vanaf links schitterend en onhoudbaar van ver tegen de binnenkant van de paal. Pure pech voor Herovina dus!. Na een half uur had Herovina toch op 0-2 moeten komen. Na een goede onderschepping van Rick de Joode bij de middenlijn bood Kevin Steenbruggen een opgelegde kans aan Jeffrey van der Meijden, die vanuit vrije positie echter naast het doel mikte.

Zo bleef ASH volop in de partij. Bij een actie van Danny Bijl claimde de thuisclub vergeefs een handsbal van Mark Muller. Bij een vrije trap van Remon Steenbruggen liet Herovina-keeper Kornet de bal los, maar Folkert van der Werf schoot in de rebound naast. Verre pogingen van Coen de Ridder (Herovina) en routinier Arjan van der Meijden (ASH) waren net te hoog. Kort voor rust schoot Folkert van der Werf voor ASH nog eens iets te hoog. Met de 0-1 pauzestand was dus nog alles mogelijk.

Weer penalty
Na de thee bleek Emil van Wageningen bij ASH een sterke invaller. Zijn vroege poging was nog net te hoog, maar in de 51e minuut forceerde hij wel een penalty. De vermeende overtreding van Herovina jegens Emil van Wageningen waarvoor de arbiter een strafschop toekende, was echter wel omstreden. Danny Bijl kende geen pardon en benutte de penalty koel: 1-1. Herovina besefte dat er een tandje bij moest.

Na een actie van Jeffrey van der Meijden op links mikte Danny Kaldenberg net naast. Een mooie knal van opnieuw Jeffrey van der Meijden belandde op de paal. Een lage knal van Kevin Steenbruggen werd door ASH-doelman Rik Verploegh tegen zijn oude club bijna laconiek gestopt. ASH stelde er alleen nog een goede actie van Emil van Wageningen tegenover maar doelman Kornet bleek paraat.

Prachtige goals
Halfweg de tweede helft heroverde Herovina na een prima actie van Jeffrey van der Meijden toch de leiding. Hij passeerde twee man en schoot de bal prachtig en onhoudbaar in de verste hoek: 1-2. ASH antwoordde nog met een loeiharde vrije trap van specialist Remon Steenbruggen rakelings naast het doel, maar al in de 77ste minuut besliste Herovina de derby na een vloeiende aanval.

Via Jeffrey van der Meijden vanaf links en Jesse van Vliet in het centrum belandde de bal op rechts bij Kevin Steenbruggen die met een daverende knal schitterend voor 1-3 zorgde. Meteen liet ASH zich nog eenmaal gelden. Een schot van Remon Steenbruggen caramboleerde via Danny Bijl en de paal net naast het doel van de al uit positie geraakte keeper Kornet. Met 1-3 was het pleit natuurlijk beslecht.

Slot
ASH-doelman Verploegh voorkwam dat Kevin Steenbruggen met een boogbal zijn derde treffer maakte. Ook vanwege buitenspel van de late invaller Maurice Schopenhouer in de extra tijd bleef het zo bij 1-3. Dus kan Herovina zich nu gaan voorbereiden op het beslissende slot van de competitie waarin de roodwitten eerst komende zaterdag zelf in Herwijnen van Arkel moeten zien te winnen en dan maar moeten afwachten wat rivaal GVV’63 in haar laatste twee duels zal gaan presteren.

ASH kan buur Herovina overigens nog te hulp schieten want de laatste wedstrijd van GVV’63 is juist in Hellouw op zaterdag 13 mei tegen middenmoter ASH.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!