Scheidsrechter

Rijn, R.C.H. van

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Voor Herovina zit de reguliere competitie erop. In de laatste wedstrijd speelde de ploeg met 0-0 gelijk tegen Arkel. Omdat titelconcurrent GVV’63 won, staan beide ploegen op gelijke hoogte. Herovina is de laatste speelronde vrij en kan in Hellouw gaan kijken of ASH kan stunten. Mocht de ploeg uit Hellouw winnen van GVV’63, dan volgt een beslissingswedstrijd. Bij ieder ander resultaat is de ploeg uit Gameren kampioen en gaat Herovina de nacompetitie in.

Het echte geloof in een kampioenschap ontbrak al in Herwijnen en na het gelijkspel tegen Arkel werd dat er ook niet groter op. “We hebben zelf de nacompetitie al in ons hoofd en ik geloof niet in een stunt van ASH’, zei trainer Gertjan Potters, die desalniettemin trots was op zijn ploeg. “Wij zijn dit seizoen thuis ongeslagen gebleven en hebben maar twee wedstrijden verloren. Ik ben nu al dik tevreden.”In Herwijnen was een gelijkspel de juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld, al had de thuisploeg de betere kansen. Herovina kreeg nog wel een vroege domper te verwerken, toen smaakmaker Jeffrey van der Meijden in een onschuldig duel kermend naar de grond ging. Zijn vinger bleek uit de kom en hij moest zich al na vijf minuten laten vervangen door verzorger Frank Clements.

Reflex
Het eerste gevaar kwam na een kwartier van Jesse van Vliet, die op de binnenkant van de paal kopte. Vijf minuten later werd Arkel voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Sander Dekkers ging in de korte hoek net naast. Na een halfuur kwam Herovina goed weg. Mark de Joode kon een goede corner van Dekkers maar ternauwernood aan de voor hem juiste kant van de paal werken.

Op slag van rust was de thuisploeg weer dicht bij een treffer. Jesse van Vliet nam een corner van Coen de Ridder ineens op zijn slof. De toch al mooie poging werd nog mooier gekeerd door Arkel-doelman Johnny de Groot, die met een fantastische reflex zijn doel schoon hield. Even later schoot invaller Clements een voorzet van Kevin Steenbruggen net voorlangs.

Hopeloos
Vlak na rust kreeg Herovina al snel weer een gigantische kans. De Groot kreeg geen vat op een harde voorzet van Steenbruggen. Danny Kaldenberg faalde in de rebound echter hopeloos door voor open doel ver naast te schieten. De pijp bij Herovina raakte langzaam maar zeker leeg en Arkel kreeg wat kansen om alsnog te winnen. Een inzet van de net ingevallen Joey van Assendorp zeilde net over het doel van Walter Kornet. De grootste kans was voor Daan Ruwaard, maar de 16-jarige middenvelder raakte de bal bij een goede schietkans helemaal verkeerd.

Afwachten
“Het was een zware wedstrijd, maar we hadden kunnen winnen”, zei Herovina-verdediger Wouter Schram. “Nu moeten we afwachten wat GVV’63 gaat doen. Ik verwacht niet dat ASH gaat winnen en dan nog moeten we nog een beslissingswedstrijd spelen. We gaan uiteraard wel kijken in Hellouw.”

Potters laat die wedstrijd aan zich voorbij gaan. “Wij kunnen daar toch nog geen kampioen worden, dus ik neem het zekere voor het onzekere en ga een mogelijke tegenstander in de nacompetitie bekijken.”

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!