Scheidsrechter

Westing, S.W.A.J. van

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Na twee jaar is Herovina al weer terug in de derde klasse. Een 1-1 gelijkspel thuis tegen Good Luck was zaterdag na de eerdere 0-2 zege in Raamsdonksveer voldoende voor promotie. Een doelpunt van Jeffrey van der Meijden even voorbij halfweg de tweede helft was in feite al beslissend. De late gelijkmaker van Rob van Os in de lange extra tijd bleek mosterd na de maaltijd.

Vanwege schorsingen misten beide teams zaterdag drie spelers. Bij Good Luck ontbraken Mike Heeren, Jeffrey Leemans en Yordi Vissers om die reden. Naast de geblesseerde Lloyd Hobo moest Herovina het door de schorsingen stellen zonder topscorer Kevin Steenbruggen, aanvaller Jesse van Vliet en verdediger Wouter Schram. Dat gemis woog voor de thuisclub vooral aanvallend uiteraard zwaar, maar Herovina had wel het voordeel van een gunstige 2-0 voorsprong uit de eerste partij.

Tactiek
Herovina-trainer Gertjan Potters had daarop zijn tactiek ook afgestemd: “We wilden vandaag vooral het eerste kwartier zonder achterstand doorkomen. Net als vorige week gaven we overigens defensief weer weinig weg en kon Good Luck aanvallend zelden echt gevaarlijk worden. Voorin moest ik noodgedwongen nogal wat mutaties in de opstelling aanbrengen. Zelf kregen we via Rick de Joode toch een mooie kopmogelijkheid en Danny Kaldenberg had meteen na rust natuurlijk gewoon moeten scoren."

"Zo werd het in de hitte een slijtageslag. Gelukkig maakte Jeffrey van der Meijden toen voor ons weer eens een klassedoelpunt. Op het eind was bijna iedereen helemaal op en viel die misschien wel terechte 1-1 in de blessuretijd toch nog. Maar de promotie is binnen!. Het werd ook tijd dat Herovina uit de vierde klasse omhoog ging. We troffen het ook wel dat we de promotie tegen een vierdeklasser konden afdwingen. Maar na een sterk seizoen is het volkomen verdiend.”

Offensief

Good Luck begon voor bijna driehonderd toeschouwers in Herwijnen direct offensief maar met een knal vanaf links was Herovina via Jeffrey van der Meijden toch het eerst gevaarlijk. Het antwoord van de gasten was een goede vrije trap van Rob van Os doch Herovina-keeper Walter Kornet bleek attent. Bij een verre trap van Pieter Knaap liet Habert Matte voor de bezoekers een aardige kopmogelijkheid onbenut. Na een kwartier kwam Herovina uit een strakke voorzet van Jeffrey van der Meijden vanaf links evenwel het dichtst bij een voorsprong. De mooie en harde kopbal van Rick de Joode ging op rechts slechts net naast het doel.

Good Luck stelde er na een vrije trap van Rowan Pruysers alleen een schot van de actieve Mike Rutters tegenover, doch Herovina-keeper Kornet redde moeizaam. Met twee zeventienjarigen (Coen de Ridder en Timo de Bruin) op het middenveld weerde Herovina zich kranig. De thuisclub werd wel nogal eens in het defensief gedrongen en kon halfweg voor rust in de drinkpauze even op adem komen.

Nieuwe energie

Herovina kreeg nieuwe energie met een vrije trap en twee corners van Jeffrey van der Meijden. Afsluitend kopte aanvoerder Mark Muller over. Ook bij een schot van Jeffrey van der Meijden bleek de 46 jarige Good Luck-doelman Marc Verhagen paraat. Namens Herovina kwam het meeste gevaar uit stilliggende situaties via Jeffrey van der Meijden. Ook een kopbal van Rick de Joode na zo’n actie bleek echter te hoog.

Vlak voor de rust zette Good Luck nogmaals aan. Een schot van Remco van den Oort mislukte compleet, maar een knal van Rowan Pruysers ging slechts net over het doel heen. Pal voor de pauze kwamen de Brabanders toch heel dichtbij een voorsprong. Na een vrije trap vanaf links kopte Dave Kamp tegen de paal en aanvoerder Maurice van den Kieboom miste in de rebound, die bij een eventueel doelpunt vanwege buitenspel trouwens toch zou zijn afgekeurd.

Enorme kans
Meteen na de pauze kreeg Herovina een enorme kans. Good Luck-keeper Verhagen liet de bal na een hard schot van Rick de Joode los, maar Danny Kaldenberg miste in de rebound van dichtbij finaal. Bijna een kwartier lang stond Herovina nadien op eigen helft continu onder druk en stokte de aanvalsopbouw vaak. Totdat uitblinker Jeffrey van der Meijden na een mooie actie ineens via de lat net over het doel schoot. Zo lang het 0-0 bleef, hield Good Luck terecht evenwel hoop. Diverse Brabantse corners en een schot van Remco van den Oort brachten de gasten echter geen succes. Ook halfweg de tweede helft was er weer een drinkpauze. Inmiddels pasten beide ploegen twee wissels toe.
Doelpunt
Herovina had net Dylan Strijk en Maurice Schopenhouer als verse krachten ingebracht toen Jeffrey van der Meijden in de 71e minuut vanaf links de bal uit een vrije trap nabij de zijlijn over heel grote afstand schitterend in de verste bovenhoek krulde: 1-0. De uitbarsting van vreugde bij Herovina was geweldig.

Een uitbraak via Dylan Strijk, Mark de Joode en Jeffrey van der Meijden had al vier minuten later een tweede goal kunnen opleveren maar de afronding van de laatste twee spelers ontbrak. Good Luck moest nu drie keer scoren om nog een verlenging af te dwingen en bleef dat manmoedig proberen. Herovina-routinier Maurice Schopenhouer moest de bal in het eigen strafschopgebied resoluut wegkoppen en Johan Niesing moest een lange blessurebehandeling ondergaan.

Omdat de thuisclub met Remon Prijs ondertussen ook al een derde wissel had toegepast, speelde Johan Niesing toch verder. Tweemaal mikte een verwoed aandringend Good Luck, ondermeer via Pieter Knaap, slechts rakelings naast het doel. Herovina stelde er een ver schot van Remon Prijs tegenover. In de 85e minuut bofte Herovina dat de matig leidende scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen een omstreden ingreep van keeper Kornet tegen de doorgebroken Pieter Knaap helemaal onbestraft liet. Een combinatie tussen Jeffrey van der Meijden en Maurice Schopenhouer had de zege voor de thuisclub veilig kunnen stellen, maar keeper Verhagen redde.

Late gelijkmaker
Ook in acht minuten blessuretijd bleef Good Luck het nog manmoedig proberen. Het dappere volhouden werd in de 93e minuut met de 1-1 gelijkmaker van Rob van Os beloond. Even na die late 1-1 claimden de Brabanders wegens hands ook nog vergeefs een penalty. Het bleef echter 1-1 en dat was voor Herovina na een sterk seizoen en een tweede plaats in de eindstand achter kampioen GVV’63 genoeg voor promotie naar de derde klasse. Good Luck zal straks in zijn eerste fusiejaar met Veerse Boys als de nieuwe club RFC op zaterdag gewoon in de vierde klasse moeten starten. Herovina bereikte via de korte nacompetitie de derde klasse wel.

Derby's
Trainer Gertjan Potters was er blij mee: “Dat wordt een leuke derde klasse met hopelijk een heleboel streekderby’s tegen clubs als Asperen, Haaften, Vuren en Leerdam Sport. Het zal misschien een hele strijd voor ons worden om er veilig in te blijven maar ik heb goede hoop. Met de terugkerende Maarten Lievaart en met Damian van Mourik krijgen we er in elk geval ook twee spelers bij.”

Herovina bleef dit competitieseizoen thuis ongeslagen en promoveert zo vooral door een hecht collectief en de offensieve kwaliteit van Kevin Steenbruggen, Jeffrey van der Meijden en Jesse van Vliet naar de derde klasse.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!