Datum

25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

HERWIJNEN – Debutant Herovina heeft het in de derde klasse D zwaar. In Herwijnen hield de thuisclub zaterdag in een matig duel tegen de ongeslagen koploper NOAD’32 overigens nog lang stand. Tijdens het laatste kwart van de wedstrijd bezorgden Ruben Bouman en John Pootjes de lijstaanvoerder toch nog een verdiende 0-2 overwinning. Voor Herovina was het al de zesde competitienederlaag.

Het doel van Herovina was zaterdag evident: NOAD’32 zo lang mogelijk proberen op 0-0 te houden en zo het eerste gelijkspel in deze competitie binnen te halen. Ook omdat de Wijkse koploper zaterdag zelf allerminst overtuigde, lukte dat streven de thuisclub geruime tijd goed.

Duidelijk
Herovina-trainer Gert Jan Potters was daarover ook heel duidelijk: “Zelf hebben we vandaag nauwelijks een serieuze kans gehad. We wilden het daarom zo lang mogelijk 0-0 houden. In de eerste helft ging dat vrij simpel en was er eigenlijk nog niks aan de hand. Na rust kreeg NOAD’32 wel meer mogelijkheden. We hebben vanmiddag hard gestreden maar we waren gewoon niet goed genoeg. Deze 0-2 is een logische uitslag. Met de punten die we vorige week in Nieuwendijk tegen Altena in de slotfase weggaven, heb ik veel meer moeite. Daar hadden we de punten wel moeten pakken.”

Saaie eerste helft
Voor rust gebeurde er weinig opzienbarends. Pas na een kwartier loste NOAD’32-spits Remy Schouwenaar het eerste schot. Halfweg de eerste helft leidde een spaarzame vlotte NOAD’32-aanval tot een vrije kans op rechts voor Yannick Schuurmans, maar diens schot was te hoog. Na een corner vanaf links van Yassine Ezzoubaa moest Herovina-back Mark de Joode op zijn eigen doellijn redden. Even later belandde Ruben de Waal na een Brabantse rush van Mathijs Fitters zelf in het doelnet maar scoren deed ook hij niet.

Ondanks diverse hoekschoppen wist NOAD’32 te weinig doelgevaar te stichten. Een vrije trap van Ruben Bouman spatte aan het begin van de extra tijd voor rust uiteen op de vuisten van de betrouwbare Herovina-keeper Walter Kornet. Behoudens een verre poging van topscorer Kevin Steenbruggen en een schot van Rick de Joode na een foute uittrap van keeper Denzel de Wit liet Herovina voordien aanvallend erg weinig zien. Met de 0-0 ruststand was de thuisclub echter tevreden.

Feller aandringen
Na de pauze drong NOAD’32 wat feller aan. Zowel bij een kopbal als bij een knal van Remy Schouwenaar redde Herovina’s doelman Walter Kornet goed ten koste van een corner. Een vrije trap van Schouwenaar was te hoog gericht. Een doelpunt van de sterkere bezoekers kon echter niet uitblijven.

Precies halfweg de tweede helft trof een schot van Ruben Bouman vanaf links inderdaad doel: 0-1. Een rush van Sven Bleijenberg leverde de gasten slechts een hoekschop op. Herovina probeerde nog wat terug te doen, maar Jesse van Vliet schoot over. Een mooie omhaal van John Pootjes ging voor NOAD’32 nog naast, maar in de 83e minuut had de direct na rust in de ploeg gekomen invaller wel succes. Uit een voorzet vanaf rechts rondde John Pootjes toen vanaf links goed af: 0-2.

Riant
Tijdens de slotfase had Pootjes zeker nog vaker kunnen en ook moeten scoren. Hij miste evenwel drie kansen, ook in de rebound nadat Yannick Schuurmans in de 90e minuut de paal had getroffen. Uit frustratie na een terecht fluitsignaal voor buitenspel incasseerde Pootjes in de extra tijd nog een gele kaart. Eerder had scheidsrechter Leo van Heiningen uit Hendrik Ido Ambacht ook diens ploeggenoot Francois Toonen vlak voor rust en de Herovina-spelers Kevin Steenbruggen en Mark Muller in de tweede helft al terecht op een gele kaart getrakteerd.

NOAD’32 blijft met nu al 25 punten riant en ongeslagen op kop, maar de ploeg van trainer Rob van Loon zal komende zaterdag thuis tegen runner-up Haaften toch beter moeten voetballen dan zaterdag in Herwijnen het geval was. Zo onaantastbaar als de prachtige positie op de ranglijst zou doen vermoeden is NOAD’32 in deze vorm zeker niet. Voor Herovina wacht in Gameren dan een bezoek aan mededebutant GVV’63. De strijd voor handhaving in de derde klasse zal voor Herovina gezien de beperkte aanwezige kwaliteit nog lang en zwaar worden.

Bron: regio-voetbal.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!