Accommodatie

Onbekend

s.v.Capelle-Herovina 1-1

Op weg naar Sprang Capelle zei ik tegen mijn reisgenoot dat ik het gevoel had dat we met 1 punt naar huis zouden gaan. Niet dat mijn voorspellingsgave nu zo goed is. Ik zit er vaak meer naast dan dat ik het goed heb.

De eerste helft was een redelijk gelijk opgaande strijd waarbij wel een aantal zaken opvielen. Vorige week had ik oorbeschermers nodig voor de snijdende kou; vandaag voor het geschreeuw van spelers van Capelle en het publiek. Een publiek wat op die manier zijn elftal ondersteunt vind ik positief. Daar kunnen wij nog wat van leren. Wij als supporters zijn vaak stille muisjes die alles gelaten over zich heen laten komen. Als spelers zulk gedrag vertonen vind ik dat een vorm van matennaaien. De scheidsrechter ging er niet altijd goed mee om. De accommodatie is geweldig. Beneden in het gebouw de voetbalruimtes. Boven een grote en geweldige kantine. Mensen die slecht ter been zijn kunnen zelfs gebruik maken van een lift. De ruststand was 0-0. Beide elftallen hadden een verschillende manier van een aanval opzetten. Herovina hanteerde de lange bal en Capelle ging meer via combinatiespel naar voren.

De tweede helft gaf mij wat meer plezier dan de eerste helft. De inzet bleef van beide kanten hoog. Er stond dan ook voor beiden wat op het spel: Capelle wilde de bovenste plaats continueren en Herovina hoorde in de rust wat verontrustende tussenstanden van team’s die mee onderin verkeren.  Heel onverwacht  kwam Herovina op voorsprong. In de 54ste minuut kreeg Timo de Bruin de bal in de voet gespeeld en schoot vanaf de 16 meterlijn een slap schot naar de voor hem linkerhoek. De niet sterk keepende Capellekeeper stond op het verkeerde been en zag het schot in de linkerhoek belanden zonder een hand uit te steken. Een minuut later had Herovina de wedstrijd kunnen beslissen: een afstandschot van Kevin Steenbruggen belandde op de lat.De keeper draaide zich om om te kijken hoeveel schade dat schot aanrichtte. Daardoor kon hij de bal onschadelijk maken. Daarna stak Capelle nog meer energie in de wedstrijd. Optisch werden zij sterker. Het duurde niet lang of de 1-1 viel. Na een uur spelen schoten zij op de paal en de retour komende bal werd van dichtbij hard ingeschoten. De laatste 10 minuten was de druk van Capelle heel groot. Bij Herovina was het eerst vrouw en kinderen om de gelijke stand over de streep te trekken.  In de laatste 7 minuten blessuretijd werd de druk immens. Ik denk dat er in die periode 10 corners voor Capelle kwamen. Maar Wilco de Leeuw en de rest van het team wisten de gelijke stand over de eindstreep te trekken.Wij kregen 3 gele kaarten waarvan er 2 onnodig waren.

De assistent-scheidsrechter aan Herovinazijde  kon de frustraties tegen het eind van de wedstrijd niet voldoende inhouden en moest met rood vertrekken.