T. Ouwerkerk

Accommodatie

Onbekend

Verslag Herovina-vv.Altena 2-3

’s Middags op eerste paasdag zit ik achter mijn computer om verslag te doen van bovengenoemde wedstrijd. Nu heb ik het verslag al gelezen van Anton van der Giessen op regio voetbal. Ik kan me volledig vinden in de weergave van deze wedstrijd. Daarom geen verslag maar wat randzaken bij deze wedstrijd.

Voor de wedstrijd sprak ik met Tommy de Vries.Ook kwam de vlag die hij in het verleden mee nam naar elke wedstrijd ter sprake. Ik had liever dat hij de vlag in de auto liet liggen (bijgeloof). Ik kon praten als Brugman, maar ik kon hem niet overtuigen.De gehele wedstrijd stond hij met de vlag langs de zijlijn. Nu zeg ik niet dat we daarom de wedstrijd verloren.5 minuten voor de wedstrijd een aanvang zou nemen stond Herovina al opgesteld om het veld te betreden. Het was wachten op Altena. Een teken dat wij er erg veel zin in hadden? Die eventuele zin was gauw over: na 2 minuten stond Altena al met 1-0 voor. Herovina bleef spelen zoals ik dat al vele wedstrijden gezien heb: de lange bal hanteren en dan maar wachten of de voorwaartsen er wat zinnigs mee konden doen. Na 9 minuten gebeurde dat: Kevin Steenbruggen speelde zich keurig vrij en scoorde:1-1. Zou het de wedstrijd doen kantelen? Nee Herovina bleef de lange bal hanteren en Altena speelde gegroepeerd van verdediging naar aanval. Geen wonder dat het met rust 1-3 stond. Met name het derde doelpunt van Altena was slecht verdedigend werk van Herovina. Direkt na rust wist Wilco de Leeuw de 1-4 te voorkomen met een flitsende reactie. Herovina ging wat meer druk naar voren geven wat resulteerde in een paar opgelegde kansen. Ook ging Altena spelen “met de rem erop”. Oorzaak : mogelijk de uitwedstrijd van paasmaandag tegen SSC’55. Realiteit was wel dat Herovina de gehele tweede helft optisch sterker was. Toch liet de tweede treffer aan Herovina’s zijde te lang op zich wachten. Pas in de 81 ste minuut wist Maarten Lievaart met een kopbal de 2-3 te realiseren.1 minuut later kon Maarten Lievaart de gelijkmaker produceren. Een fabelachtige redding van de Altena-keeper kon dat voorkomen. De laatste 10 minuten was een wanhoopsoffensief van Herovina. Zelfs de keeper kwam mee met 1 van de vele corners. Het mocht niet baten. Wij waren al de 3 punten kwijt in Nieuwendijk. Na gisteren stond de teller voor Altena op 6 en Herovina de hatelijke 0.