Scheidsrechter

R. de Fijter

Accommodatie

Onbekend

De vrij dikke nederlaag doet anders vermoeden van wat ik op het veld gezien heb. Ik wil niet zeggen dat we door pech en wat dommigheid zo dik verloren hebben, maar als Walter Kornet 1 centimeter langere vingers gehad zou hebben en als Wouter Schram niet veel te vroeg bij een penalty voor Sleeuwijk was ingelopen dan had  er een eindstand van 1-0 op het scorebord gestaan. En als onze voorwaartsen de (kleine) kansen benut hadden dan had zich daar een droomscenario kunnen afspelen.

De eerste helft leek wel een ander Herovina dan ik gewend was. Gedreven voetballend met ook een actief coachende trainer langs de lijn waren we grote delen van de eerste helft so wie so de gelijkwaardige tegenstander. Het viel de eerste helft nog niet erg op, maar de op papier sterktehouders van Herovina waren niet echt in goeden doen. Ik heb genoten van een geconcentreerd spelende Coen de Ridder. Niet alleen voetballend maar ook zijn lijf gebruikend was hij duidelijk beter dan zijn tegenstander.

Het bleef lang 0-0 ook al omdat van beide teams de  voorwaartsen niet echt goed waren in afronden. In de 40ste minuut werd dat doorbroken. Een afstandschot van een Sleeuwijkspeler ging via de vingertoppen van de  goed keepende Walter Kornet via de binnenkant van de paal net over de doellijn. In de rust die volgde had ik nog steeds het gevoel dat er wat voor ons te halen was. Ook al omdat Tommy vandaag zijn vlag thuis had gelaten. Hoe anders verliep de 2de helft. We waren duidelijk de onderliggende partij.Vooral de ervaren spelers die voor een ommekeer konden zorgen waren nu niet meer thuis. De wissels die werden toegepast aan Herovinazijde zorgden er niet voor dat we aanvallend potten konden breken. Toch duurde het tot de 83ste minuut voor dat de wedstrijd beslist werd. Vanaf links werd met een hard schot de wedstrijd op slot gegooid. 2 minuten later kwam de eindstand op het sorebord te staan. In eerste instantie werd de toegekende penalty naast geschoten. Omdat Wouter Schram te vroeg  inliep moest de penalty over genomen worden en kreeg Wouter een gele kaart. Het geschenk wat Sleeuwijk kreeg werd met beide handen aangenomen. De penalty ging er feilloos in.

Door deze uitslag wordt de klassering steeds penibeler. Niet alleen de onderste plaats baart mij zorgen ook het doelsdaldo( kan beslissend zijn bij gelijke stand wat wedstrijdpunten betreft).Willen we ons daaruit verlossen dan moeten er in de eerste plaats wedstrijd punten behaald worden. Echter ook het doelsaldo moet in ons achterhoofd een plaats krijgen. Er zijn namelijk wat tegenstanders die met hun doelsaldo naar ons toekruipen. Dus volgende week nieuwe wedstrijd    nieuwe kansen. Kijkend naar de wedstrijden die we vorig jaar in de 4de klasse speelden dan gaan we de komende 2 wedstrijden fors punten pakken. Aanstaande zaterdag komt SSC op bezoek de week er op weer een thuiswedstrijd tegen GVV.

Bron: Evert Leushuis

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!