Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

HAAFTEN – Herovina zal de plaats in de derde klasse via een nacompetitiematch thuis tegen vierdeklasser Unitas moeten zien veilig te stellen. Door de 3-2 nederlaag van rivaal BLC bij kampioen NOAD’32 had Herovina zich zaterdag achteraf op eigen kracht al kunnen redden, maar Haaften gaf de naburen in de Waalderby niks cadeau. Na een 2-0 ruststand ging Herovina in Haaften met 4-1 onderuit.

Het kantelpunt in Haaften viel bijna tien minuten voor tijd. Herovina poogde toen al lang om een 2-1 achterstand verder weg te werken, maar de lat stond op dat cruciale moment de gelijkmaker van invaller Maurice Schopenhouer in de weg. Bij de directe tegenstoot besliste Haaften met 3-1 via Jordy Perdon de partij. Johnnie Noorthoek deed de voorbereiding en maakte er via een solo zelf ook nog 4-1 van.

Tevreden
Haaften-trainer Adrie van Steijn was tevreden over het competitieslot van zijn ploeg: “Dit is voor ons een positief einde van het seizoen. We wilden perse de competitie goed afsluiten en hebben ook onze sportieve plicht gedaan door Herovina niks cadeau te geven. Voor rust was het zelfs soms bijna een walk-over en bleek Herovina tot niet veel bij machte. Na rust werd het wel spannender maar hebben we ook nog kansen genoeg gehad. Jammer dat we in de tweede competitiehelft zoveel kansen en vooral ook punten vaak onnodig hebben laten liggen. Anders had een plaats in de promotienacompetitie er voor Haaften best in gezeten. Nu moeten we volgend seizoen doorpakken. De kwaliteit hier is er zeker.”

Keerpunt
Herovina-trainer Gertjan Potters was al spoorslags na afloop van het duel vanuit Haaften naar de kampioenskraker Kozakken Boys-Katwijk vertrokken. Daarom deed zijn assistent Roland van den Dool namens Herovina het woord: “In de eerste helft zaten we vandaag niet goed in de wedstrijd en bij rust dachten we ook door de voorsprong van BLC dat alles al verkeken was. Na de snelle tegengoal van Kevin Steenbruggen hebben we in de tweede helft echter fel gestreden en zat er met veel druk naar voren beslist nog meer in. Zeker omdat BLC toch nog verloor toen NOAD’32 alles knap nog rechtzette. Het keerpunt voor ons was de gemiste kans voor Kevin Steenbruggen en vooral de kopbal van Maurice Schopenhouer tegen de lat, met direct de 3-1 in de tegenstoot. Toen was het over. Herovina had vanmiddag de kans op redding, maar heeft het zelf niet gedaan.”

Voorsprong
Voor circa 270 toeschouwers was Haaften voor rust duidelijk beter. Na dertien minuten schoot aanvoerder Danny Verwolf de thuisclub mooi naar een 1-0 voorsprong. Voordien waren Michel de Braber en Johnnie Noorthoek voor Haaften al gevaarlijk geweest. Herovina stelde er alleen pogingen van Jeffrey van der Meijden en Maarten Lievaart tegenover.
Halfweg voor rust stuitte Daniël van Zuijdam voor Haaften nog op de Herovina-keeper maar na een half uur werd het verdiend toch 2-0. Uit een vrije trap schoot specialist Tomasz Kilian vanaf bijna dertig meter weer eens mooi en hoog raak: 2-0.
Inmiddels had Herovina-middenvelder Timo de Bruin al de eerste gele kaart van scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam ontvangen. Herovina zag voor de pauze geen kans om de 2-0 achterstand te verkleinen. Topscorer Kevin Steenbruggen knalde fraai net naast en bij een kopbal van hem na een afgemeten voorzet van de jonge Marthijn Hobo vanaf rechts redde Haaftens keeper Lars Tertoolen.
Kort voor rust liepen Jesse van Vliet en keeper Wilco de Leeuw bij Herovina een gele kaart op. Voor Jesse van Vliet betekent dit dat hij in de voor degradatie beslissendematch tegen Unitas niet mag meedoen. Veiligheidshalve besloot Herovina om meteen na rust de op scherp staande verdediger Wouter Schram te vervangen door de jonge Rik Blanken.

Hoop
Al vijf minuten na de thee kreeg Herovina weer hoop. Kevin Steenbruggen knalde vanaf twintig meter afstand laag en mooi raak: 2-1. Al zijn zestiende competitiegoal. Herovina rook meer doch Maarten Lievaart kopte uit een gave voorzet van Jeffrey van der Meijden vanaf links net voorlangs. Kort na de eerste Haaftense gele kaart voor midddenvelder Nicolai van Wageningen kregen beide teams in de 62e minuut een reële kans. Timo de Bruin zette Kevin Steenbruggen voor Herovina knap vrij voor doel maar Haaftens keeper Lars Tertoolen redde goed. Bij de meteen volgende uitbraak van Haaften strandde Daniël van Zuijdam aan de overkant op doelman Wilco de Leeuw.
Na een prima solo van Tomasz Kilian op links miste ook Jordy Perdon nog een riante Haaftense kans. Bij een 2-1 score was nog steeds alles mogelijk. De puike Haaftense keeper Lars Tertoolen voorkwam halfweg de tweede helft nogmaals de gelijkmaker. Aan de overzijde was ook Tomasz Kilian uit een corner van Danny Verwolf met een kopbal dichtbij succes. Herovina wankelde even en nam risico’s, doch doelman Wilco de Leeuw keerde een schot van Jordy Perdon.

Keerpunt in slotfase
De net tien minuten tevoren ingevallen routinier Maurice Schopenhouer kwam in de 82e minuut voor Herovina heel dichtbij de kostbare gelijkmaker. Uit een zuivere voorzet van Kevin Steenbruggen vanaf rechts kopte de late veertiger Schopenhouer de bal tegen de lat!. Haaften brak via Johnnie Noorthoek meteen over links snel uit en Jordy Perdon rondde de trekbal van Noorthoek koel af: 3-1. Dat was het keerpunt en de beslissing in de wedstrijd.
Uit een mooie solo maakte Johnnie Noorthoek er zelf in de 87e minuut nog zelfs keurig 4-1 van. Herovina kan zich nu op de nacompetitie gaan voorbereiden. Roland van den Dool is nog vol hoop: “We spelen thuis en ik heb liever Unitas dan Groot Ammers als tegenstander.”
Het zal voor Herovina echter nog een flinke opgave worden. Trainer Gertjan Potters zal eerst Herovina in de derde klasse moeten zien te houden en moet dan maar hopen dat zijn nieuwe club Asperen het in de nacompetitie ook nog zal redden om derdeklasser te blijven.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!