Datum

4 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Mijn oprechte complimenten gaan uit naar de vereniging RKVSC. Al flink wat wedstrijden speelt een veredeld derde elftal van de vereniging deze wedstrijden omdat bijna het complete eerste elftal samen met de trainer vertrok naar een vereniging in Den Bosch. Dat was de reden dat RKVSC de 5 wedstrijden voor de onze met in totaal 45-0 verloor. Nu staat de teller dus na 6 wedstrijden op 56-0. En als je dan ziet hoe enthousiast ze blijven spelen ook al is de stand bijvoorbeeld 0-10 dan neem ik voor hen diep mijn petje af. In de hele wedstrijd viel min of meer per ongeluk 1 gele kaart voor RKVSC.

In deze wedstrijd hadden we een wat oudere scheidsrechter: Ben Wirken. Meestal zijn de wat oudere scheidsrechters niet direct de favoriete scheidsrechters voor Herovina. De heer Wirken was hierop een plezierige uitzondering. De keeper van RKVSC had een leeftijd en omvang die er op duidt dat hij van de gezellige genoegens des levens wel zijn deel heeft gehad. Voor het vertrek van de meerderheid van het eerste elftal was de man de keeper van het 3de elftal. Wat een reacties had de man. Hij alleen hield zeker 5 ballen tegen die er bij de meeste keepers in de 4de klas in zouden gaan. Het was koud langs de lijn en ook af en toe regenachtig. Ik werd warm van de manier waarop deze keeper zijn doel verdedigde. Ik ga niet een verslag maken van hoe ieder doelpunt gemaakt werd en in welke minuut. De ruststand was 0-5 en de eindstand 0-11. De doelpuntmakers waren: Kevin Steenbruggen (4),Frank Clements (3), en 1 doelpunt was er voor Marthijn Hobo, Wouter Schram, Timo de Bruin en Dylan Strijk. Aan 2 doelpuntmakers zat een

luchtje. Ik weet het niet zeker maar volgens mij waren dat de doelpunten van Marthijn en Wouter. Voor dat hun schot werd gepromoveerd tot doelpunt waren het verdedigers die als laatste de bal raakten. En als je dan kijkt hoe spits De Jong van PSV een doelpunt op zijn naam kreeg omdat 2 hoofdharen de bal nog raakten dan komen de doelpunten van Marthijn en Wouter niet op hun naam maar op dat van een verdediger van RKVSC. Maar als Herovina-man geef ik ze aan onze spelers. Wat me nog meer opviel wat de doelpunten betreft is de regelmaat waarmee de doelpunten werden gemaakt. Als laatste : ik heb beloofd een cijfer te geven voor het onderdeel samenspel. Ik heb nog aan 3 personen hun mening gevraagd, waardoor het eindcijfer door 4 man gegeven een kleine 7 is. Als je naar het samenspel op ons middenveld kijkt dan zou het cijfer wat hoger uitvallen. RKVSC verdedigde zwaar waardoor het middenveld ruimte in overvloed had om te combineren. Aanvallend lieten we in dat zelfde combinatiespel nog al eens wat steken vallen. Daarom kwam ons  gemiddelde uit op een 7. Eigenlijk was het een kleine 7. Nog 1 ding. Ik vind een doelsaldo voor RKVSC van -56 nogal schrijnend. Als dan RKVSC een doelpunt maakt, wat ze deden, dan zou ik, als ik floot, dat doelpunt goedkeuren. Nu werd het terecht afgekeurd wegens buitenspel. De andere kant -56 of  -55 het is in beide gevallen schrijnend.