Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Onder erbarmelijke omstandigheden een verdiend gelijkspel behaald bij de koploper.

Brakel 1

1 - 1

Herovina 1

19'
Tim van Kollenburg
65'
Nick de Jong
Andor van Andel
66'
Sten Pijlman (schot)
78'

Brakel-Herovina 1-1.

Het was voor velen de vraag of de wedstrijd überhaupt zou doorgaan. Bijna zeeziek de Waal overgestoken. Eerst aangesterkt door een bak koffie. Erna een eerste helft gezien die van Herovina's kant gezien de omstandigheden redelijk genoemd mag worden. Wij waren de bovenliggende partij. Optisch was dat ook zo. Het kwam omdat Herovina beter met de storm omging dan Brakel. Nu was het zo dat de storm niet echt dwars op het veld stond. Dat lichte voordeel werd wel een beetje teniet gedaan door het commentaar wat een aantal spelers van Herovina bezigden jegens de scheidsrechter. Ze moeten weten dat dat contra-produktief werkt. Niet alleen voor hen zelf (Kevin Steenbruggen en Maarten Lievaart kregen daar geel voor wat als extra domper voor Maarten Lievaart betekent dat hij de volgende wedstrijd geschorst is) maar je dupeert daar ook je eigen elftal mee. Of je gelijk hebt of niet maakt in deze niet uit. Halfweg de eerste helft kreeg Jeffrey van der Meijden op het middenveld op een gelukkig manier de bal aangespeeld. Hij rukte op en op 20 a 25 meter afstand liet hij een pegel los op het Brakeldoel. De bal legde geen rechte weg af. Het resultaat was dat de bal onhoudbaar  in de hoek zeilde. 0-1. Herovina bleef de bovenliggende partij. Kansen en kansjes werden teniet gedaan door de wind en een assistent-scheidsrechter aan Brakelkant .  De betreffende man vlagde zo hard en overdreven dat een sterk klapperend dekzeil verwerd tot een armzalig bewegend vloeitje. Als dat nog niet voldoende overkwam gaf hij daarbij een schreeuw die de storm overstemde. Zo wist hij met succes in ieder geval  1 gevaarlijke aanval van Herovina te ontregelen. Als Brakel 6 keer verkeerd ingooit is de man niet thuis. Als het gaat rommelen in de verte dat duidt op naderend onweer breekt de rust aan.

Na de rust is de wind een tikkeltje gedraaid waardoor de storm nu dwars over het veld raast. Het voetbal is van mindere kwaliteit nu aan beide kanten. Maar gaande het verloop van de tweede helft wordt Brakel sterker en sterker zonder vooreerst echt gevaarlijk te worden. Na 3 kwartier spelen krijgt Brakel een unieke kans om gelijk te maken. De spits krijgt op 1 meter van de doelmond een vrije kans om in te schieten. Overschieten is moeilijker dan te doelpunten. Toch kiest hij voor de eerste optie. Brakel wordt hierna nog sterker. Vooral via Brakels linkerkant. Zijn tegenstander Lloyd Hobo geeft hem in deze fase te veel ruimte. Hoe dichter we bij het eind komen hoe wanhopiger de Brakel-aanval gaat functioneren.  Ze trachten door zich soms in een duel te gooien zodat de scheidsrechter Herovina zal bestraffen. Dat gebeurt niet. Echter als "compensatie" krijgt Brakel een reeks vrije trappen te nemen op pakweg 15 a 20 meter afstand. 1 van die schoten ,in de 80ste minuut, treft doel 1-1. Tot slot vermeld ik nog een voorval dat ik liever niet had beschreven. Voor de Brakel dug-out maakte Jesse van Vliet een overtreding. Daarvoor kreeg hij geel. De dug-out bemoeide zich ermee. Waardoor er een opstootje kwam voor en in de Brakel dug-out. Een reden voor de scheidsrechter om in de 90ste minuut de wedstrijd stil te leggen en iedereen naar de kleedlokalen verwees. Na 5 minuten afkoeling liet de scheidsrechter nog 4 minuten spelen. De reeds bereikte stand werd de eindstand.