Datum

27 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Nu lag het niet alleen aan een schotloze voorhoede dat Herovina verloor. Ook de achterhoede liet bij tijd en wijle steken vallen. Als er dan een jonge scheidsrechter is, die op cruciale momenten niet goed opereert dan is de nederlaag verklaard.Herovina begon goed het creëerde kansen.Echter toen was al snel duidelijk wat de makke was bij Herovina. Er waren hele, halve en kwart kansen die allemaal gemist werden. Daar zette Kerkwijk een enthousiaste manier van spelen tegenover. Het was niet het spelbeeld, maar als Kerkwijk op 1-0 komt wordt dat toch als normaal ervaren. Daarna bleef Herovina de bovenliggende partij. Het voetballen ging aardig tot de afwerking in beeld kwam. De meest opgelegde kansen werden gemist. Na de rust een zelfde beeld. Na 4 minuten kreeg Jesse van Vliet een open kans om beide partijen weer naast elkaar te brengen. Ook hij miste. De 58ste minuut is beslissend: een aanval van Kerkwijk had afgefloten moeten worden vanwege duidelijk buitenspel. De assistent vlagde, maar de scheidsrechter die in een positie stond dat hij dat niet kon waarnemen wist het beter: doorspelen waardoor de betreffende speler vrij op keeper Rik Verploegh kon afgaan. Rik ging hem tegemoet en buiten het strafschopgebied torpedeerde hij de Kerkwijk –voorwaarts. Rood voor de keeper. Het gaf wat omzettingen teweeg bij Herovina. Wilco de Leeuw moest op doel en Marthijn Hobo moest toen het veld verlaten om Herovina’s aantal weer op 10 te brengen. Er wordt een tandje hoger en beter gespeeld door Herovina. Met 10 man zijn ze de bovenliggende partij wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. In de 66ste minuut nam Jeffrey van de Meijden een corner op links. Van dichtbij wist Jesse van Vliet de bal in het doel te werken. 1-1. Daarna werd de wedstrijd een beetje narriger. Het hield in dat de scheidsrechter de wedstrijd wat korter ging fluiten. Slechts 7 minuten later kwam Kerkwijk opnieuw op voorsprong: een aanval over rechts werd met een vlammend schot afgerond: 2-1. De frustraties aan Herovina zijde namen toe: Maarten Lievaart en Jesse van Vliet moesten dat met geel bekopen. Ook Damian van Mourik kwam in dat rijtje thuis: een harde overtreding werd slechts met geel bestraft waar mogelijk rood een  reëlere straf was geweest.Herovina bleef gevaarlijker zonder nog tot doelpunten te komen. Kerkwijk liet op het laatst nog zien hoe het eigenlijk hoorde: een goed uitgespeelde aanval werd bekwaam afgerond  tot een doelpunt 3-1. Met nog 2 minuten spelen op de klok wist Herovina dat deze pot als verloren moest worden beschouwd.