Datum

6 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de 87ste minuut komt Zuilichem naast Herovina na doorspelen na buitenspel. Herovina riep dat een beetje over zich zelf af. Wissels en omzettingen deden het spel van Herovina geen goed. Als in de 68ste minuut Timo de Bruin wordt gewisseld voor Frank Clements volgt ook een omzetting. Spits Maarten Lievaart zakt naar het middenveld en Frank Clements gaat op zijn plaats in de spits spelen. Dat gaf aan Herovina-kant minder weerstand.

Het begin was nog goed. Een bijna gelijk opgaande strijd met Herovina een tikje beter werd een wedstrijd die op en neer golfde . Vooral aanvallend was Herovina gevaarlijker. De grootste kans echter was voor Zuilichem. Na een half uur spelen kreeg een speler van Zuilichem een vrije kans praktisch op de doellijn om te scoren. Hij koos voor de moeilijkste optie: hij schoot over het doel. 1 minuut later liet Herovina zien hoe je moet aanvallen. Een vloeiende combinatie tussen Jeffrey van der Meijden , Kevin Steenbruggen en Maarten Lievaart werd door de laatste omgezet via een kopbal in een doelpunt. Herovina speelde veel de lange bal waar de Zuilichemverdediging niet goed op was ingesteld. Er kwamen kansjes en kansen om de voorsprong uit te breiden. Toch duurde dat tot 2 minuten voor rust. Maarten Lievaart werd aangespeeld in een positie dat hij nog 2 man voor zich had. Eerst omspeelde hij de laatste man en daarna ook nog de keeper. Een leeg doel was voor hem niet moeilijk om deze situatie om te zetten naar een doelpunt. 0-2.

Na de rust een meer aandringend Zuilichem. Herovina's achterhoede gaf in het begin van de tweede helft geen krimp. De aanvallen va Herovina stranden vaak in corners. 10 minuten na rust kon de beslissing vallen. Een voorzet van Kevin Steenbruggen bood Maarten Lievaart de kans om een hattrick te scoren. Hij dacht via een goed geplaatste kopbal de 0-3 op het bord te krijgen. De keeper van Zuilichem dacht daar anders over. Met een fabelachtige actie wist hij zijn doel nu schoon te houden. De wedstrijd zakte in. Slecht uitverdedigen van  Walter Kornet, die overigens een goede wedstrijd stond te keepen, bracht de 1-2 op het bord. De gelijkmaker kan vallen 5 minuten voor het eind. Een schwalbe van een voorwaarts van Zuilichem wordt bestraft met een vrije schop op de rand van het strafschopgebied voor Zuilichem. Echter de voorsprong blijft in takt. 2 minuten later is het hier boven beschreven toch raak. 2-2. Dan volgt nog een actie van Zuilichem-kant om de wedstrijd alsnog na zich toe te trekken. De wedstrijdklok geeft 89 minuten aan en stopt verder met tellen. Ik kan dan ook niet vertellen hoe lang de blessuretijd duurde.  Niet lang genoeg in ieder geval om de stand nog te veranderen.

Evert Leushuis ( verslag gemaakt met behulp van een nieuwe dictafoon)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!