Datum

20 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het is maar hoe je het bekijkt. Stralend warm zomerweer in de lente. Hoe gaan de beide elftallen daar mee om. Voetballend inspireerde het Lekvogels meer dan Herovina. Als het 14.35u is fluit scheidsrechter Kopper het beginsignaal. Herovina trapt af. Het is het begin van een middag waar Herovina voetballes krijgt van een jong en vlot combinerend Lekvogels. Herovina stelt daar qua voetbal weinig tegenover. Wel hard werkend maar de overtuiging ontbrak om te leren van de tegenstander en blijft volharden in de lange bal die vaak onderschept wordt door de Lexmonders. Het spel van Herovina is rommelig. Het eerste deel van deze helft is nog duidelijk  nodig om "warm"" te draaien. Na 20 minuten toont de scheidsrechter dat hij in vroeger leven waarschijnlijk doelman is geweest. Bij een voorzet over links komt de bal voor het doel en wordt Jeffrey van der Meijden fors aangevallen door de keeper.  Een lange blessurebehandeling volgt. De scheidsrechter heeft verschillende opties om het onderhavige incident te beoordelen. Hij kiest het minst waarschijnlijke: vrije schop voor Lekvogels. Hierna volgt een korte periode dat Herovina de bovenliggende partij is. Het resulteerde in 2 kansen voor Frank Clements die beide gemist werden. Direct daarna geeft de scheidsrechter beide elftallen de kans om zich aan de zijkant van het veld te verfrissen. Na de drinkpauze krijgt Lekvogels een dot van een kans. Een aanval over rechts kom bij een vrij staande speler op zo'n 13 meter voor het doel. Hij schiet echter over. Vooral op het middenveld wordt Herovina overlopen door een goed combinerend Lekvogels. Het is wachten op de 1-0. Die valt na 38 minuten. Jeffrey van der Meijden laat zien dat gedachten snel kunnen omslaan. Hij speelt zich vrij aan de linkerkant en geeft een scherpe voorzet. De bal valt via de lat pardoes in het doel.  Om zeker te weten dat de bal over de doellijn is probeert een Lekvogelsverdediger de bal nog uit het doel te werken. Het resultaat is dat de bal flink tegen het net wordt geschoten. 0-1. Het offensief wordt sterker van Lexmondse kant. Met kunst en vliegwerk weten we de gelijkmaker nog af te wenden. Ook onze voorwaartsen gaan voor kansjes en kansen. Frank Clements wordt vastgehouden in een situatie die dreigend werd. Een gele kaart voor zijn tegenstander is zijn deel. Kevin Steenbruggen weet met een kopbal nog het nodige gevaar te stichten. 2 minuten voor rust gebeurt toch wat de krachtsverhouding een beter beeld geeft. Lekvogels neemt een corner aan de rechterkant. De bal gaat over de hele verdediging heen en komt bij een vrijstaande man op links. Hij geeft een afgemeten voorzet waar via een kopbal de beide ploegen  weer naast elkaar komen. 1-1. Ook zou Lekvogels nog voor rust op voorsprong kunnen komen. Jesse van Vliet weet dat echter te voorkomen. Ruim in blessuretijd denkt Wouter Schram dat de wedstrijd niet alleen voetballen is maar ook praten: commentaar op de leiding: geel. De ruststand van 1-1- geeft niet echt  de krachtsverhoudingen weer. Lekvogels was voetballend duidelijk de bovenliggende partij. De tweede helft begon als een kopie van de eerste. Herovina speelde de lange bal en kon geen korte combinaties spelen omdat de aansluitende spelers niet aanwezig waren. Toch wist Herovina in het begin nog een vuist te maken. Men kreeg kansen en kansjes die niet resulteerden in doelpunten. De wedstrijd werd in de 52ste minuut voor langere tijd onderbroken vanwege een blessure van de Lekvogels keeper. Uiteindelijk werden 2 vingers aan elkaar getapt waarna hij toch weer in het doel plaats nam. Na een uur spelen krijgt Kevin Steenbruggen een geweldige kans. Hij speelt zich goed op de rechterflank vrij en komt dan alleen voor de keeper. Een stift moet dan tot resultaat leiden. Echter de keeper voorkomt die opzet. Een paar minuten later krijgt ook Jeffrey  van der Meijden geel.

Na de drinkpauze wisselt Herovina: Dylan Strijk neemt de plaats in van Frank Clements. In de 75ste minuut gaat Kevin geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger is Damian van Mourik. 5 minuten voor tijd valt de beslissing. Een vrije schop voor Lekvogels. De voorbereiding duurt lang. Het rendeert wel. De bal wordt uiteindelijk van zo'n 16 meter onhoudbaar ingeschoten. 2-1. Herovina kan in die laatste minuten niet echt een vuist maken om tot een beter resultaat te komen. Te weinig mensen voor en onzuivere passes laten de aanvallen verzanden. De laatste minuten is het een beetje of niets. Jesse van Vliet gaat mee naar voren. Daardoor wordt de druk wel groter maar loopt men achterin wel meer risico. Lekvogels maakt een eind aan de verwachtingen van Herovina door diep in blessuretijd na een goed opgezette aanval te scoren. 3-1. Het is nog niet afgelopen. Jesse van Vliet ontvangt nog een gele kaart. Het eind verdient geen schoonheidsprijs. Een ordinaire duwpartij ontaardde bijna in een veldslag. Na minutenlang oponthoud laat de scheidsrechter het spel hervatten voor pakweg 20 seconden(!?)