Datum

18 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ik had niet gedacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. Vooral ook omdat Jesse van Vliet weer in de voorhoede stond en ik dacht aan de snelle voorwaartsen van Noordeloos dat dat niet goed zou aflopen. Nu was Herovina duidelijk de bovenliggende partij ook in de eerste helft zonder dat dit nu een duidelijke uitslag zou geven. Herovina en ook de coaching lieten een gedreven instelling zien.  Herovina geplaagd door een aantal blessures (Jeffrey van der Meijden, Walter Kornet, Maarten Lievaart en Mark de Joode waren niet fit genoeg om te starten)speelden geconcentreerd om de 4de plek vast in handen te krijgen. Het duurde toch ruim een half uur voor Herovina op voorsprong kwam. Een goede pass richting Jesse van Vliet speelde hem vrij en met een hard schot kwam Herovina op voorsprong. Kansen om de voorsprong uit te bouwen werden niet benut. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam dat tot stand. Een dieptepass werd goed aangegeven op Coen de Ridder . Hij had een vrij veld voor zich. Hij ging op de keeper af en plaatste de bal in de uiterste rechterhoek waardoor de keeper kansloos was. 0-2. Zo dacht iedereen met een 0-2 voorsprong thee te gaan drinken. Niets was minder waar: in de bijgetrokken tijd van de eerste helft wist Noordeloos de achterstand te verkleinen. Uit een corner wist men het hoofd te vinden van een lange Noordeloos-voorwaarts waardoor men nu echt ging rusten met een stand van 1-2. Bij het doelpunt van Jesse van Vliet vlagde de Noordeloos assistent-scheidsrechter voor buitenspel. De scheidsrechter had een andere mening, waardoor Noordeloos op zoek moest naar een vervanger. De betreffende man liep namelijk boos weg. De tweede helft staat in het teken van veel doelpunten en gele kaarten voor Herovina. Na 17 minuten in de 2de helft geeft Kevin Steenbruggen het startsein: gele kaart voor aanmerkingen op de leiding waardoor hij in de laatste competitiewedstrijd geschorst is (5de kaart).3 minuten later wordt de stand iets dragelijker voor Herovina .Marthijn Hobo geeft een lange pass op Coen de Ridder die met een afstandsschot een hele mooie 1-3 aantekent. Een paar minuten later wordt de stand een nog beter aanzien gegeven: een voorzet over links wordt door 2 verdedigers gemist waardoor Kevin Steenbruggen de keeper kan omspelen en dan simpel de 1-4 kan aantekenen. Het is dan tijd om Jeffrey van der Meijden wat speelminuten te geven. Frank Clements verlaat het veld voor hem. Het is nu een gespeelde wedstrijd. De scheidsrechter die al bij het begin van de wedstrijd een geblesseerde indruk gaf houdt de wedstrijdleiding super kort. Vooral commentaar op zijn fluiten wordt absoluut niet getolereerd. Kevin was de eerste die daar gebruik van maakte. Een 2de wissel vindt plaats: Timo de Bruin wordt vervangen door Dylan Strijk. Na 75 minuten bouwt Herovina de voorsprong uit. Een voorzet wordt door Kevin Steenbruggen niet aangeraakt waardoor Jesse van Vliet met zijn bovenbeen de 1-5 kan aantekenen. Dan volgt Mark Muller het voorbeeld van Kevin: commentaar op de leiding: geel en geschorst voor de volgende wedstrijd(5de kaart). En klein kwartier voor het einde wordt de derde wissel toegepast: Jamy Breddels komt in het veld voor Kevin Steenbruggen. Dan volgt de volgende gele kaart voor Wouter Schram. Ik weet dat ook hij de volgende wedstrijd geschorst is. (5de kaart). Ook Dylan Strijk doet een duit in het zakje van de gele kaarten.( zijn 4de dus niet geschorst) 2 minuten voor tijd wordt de eindstand bereikt. Een vrije schop op de rand van het strafschopgebied wordt klaar gelegd. Coen de Ridder en Jeffrey van der Meijden staan achter de bal. Coen neemt de aanloop maar loopt voorbij de bal. Jeffrey van der Meijden scoort met een fabelachtig schot in de voor hem linker bovenhoek 1-6.

Het aantal gele kaarten haal ik uit de lijst topscoorders op de site van Herovina.

Rest mij te zeggen dat ik ondersteunt de kantine van Herovina ben binnengebracht. Het was een combinatie van een lage bloeddruk en ook een lage suikerwaarde. Het gaat nu (zondagmorgen) weer goed met me.