Scheidsrechter

M. Klaare

Accommodatie

Onbekend

Met name de eerste helft speelde Herovina net als de wedstrijdklok . Die klok functioneerde niet waardoor er alleen de stand op bijgehouden kon worden. Ik weet niet of het onderschatting was of omdat het de 13de van de maand was of de zenuwen vanwege de derby. Feit was dat Herovina geen vuist kon maken tegen het spel van ASH. ASH was sterker en speelde dominanter dan Herovina. Niet dat zij Herovina met fijn en intelligent samenspel van de mat speelden. Nee ASH verkreeg de dominantie puur op inzet. Het duurde ook maar 9 minuten dat ASH op voorsprong kwam. Een hoge bal voor het doel werd niet goed gecontroleerd door Jesse van Vliet waardoor de pas 17 jarige Bart Burgers zijn hoofd tegen de bal kon zetten en zo doelman Walter Kornet kon passeren . 0-1. Herovina bleef daarna volharden in een te gemakzuchtige opvatting van het voetbalspel. Vooral in de persoonlijke duels was ASH vaak de bovenliggende partij. Het duurt tot de 24ste minuut als Herovina een vrije schop mag nemen op zo'n 20 meter van het doel. Kevin Steenbruggen doet een poging zijn kunde op dit gebied te etaleren: het schot gaat net over. ASH kan in de combinaties steeds een vrije man  vinden waar Herovina de lange bal tegenover stelt. Het duurt een half uur voor Herovina door een vloeiende combinatie Maarten Lievaart in een kansrijke positie brengt. Zijn schot was te slap om de poging tot succes om te zetten. 4 minuten later wist Folkert van de Werf voor ASH een goede kans niet te benutten. Zo komt er een eind aan de eerste helft waarbij ASH verdient voor staat. Tot de rust heb ik wel met veel genoegen naar de scheidsrechter gekeken. De pas 21 jarige Mike Klaare uit Tiel was met afstand de beste acteur op het veld. Ik heb in de voorbeschouwing aangegeven dat ik een cijfer zou geven voor sportief spel. Daarin neem ik ook de 2de helft mee. Een 5-tal personen heb ik gevraagd om dat cijfer te geven 4 mensen van Herovina en 1 van ASH. Het gemiddelde cijfer door de 6 personen gegeven was een 6. De opkomst voor de tweede helft gaf niet direct de idee dat in de 2de helft de zaken anders aangepakt zouden worden aangepakt. Men kwam slap en ongeïnspireerd het veld op. Het eerste kwartier na de rust gaf toch een iets ander beeld dan voor de rust. Herovina speelde iets beter terwijl ASH iets minder acteerde waardoor er een gelijk opgaande strijd te zien was. Na een uur spelen viel de eerste gele kaart. Kevin Steenbruggen was de ontvanger. Reden: commentaar op de leiding. Even later was Timo de Bruin aan de beurt: onderuit halen tegenstander. Kevin Steenbruggen bleef sputteren tegen de scheidsrechter. Hij hanteerde de beste oplossing: hij deed net of hij hem niet hoorde. Toch wordt de wedstrijd over en weer wat narriger.  De wissels in de dug-out van Herovina vinden het optreden van de assistent-scheidsrechter aan ASH-kant te partijdig. Het resultaat was dat 1 van de wissels: Wilco de Leeuw  de reserve keeper achter de afrastering moest plaats nemen. Hij kreeg geen kaart, omdat de scheidsrechter dacht dat het om de elftalleider ging. Een toeschouwer gaf het als volgt weer: het niveau van deze wedstrijd is minder dan de Rabobank aan rente geeft: o,003%. Soms spelen de derby- driften op.20 minuten voor tijd krijgt Marthijn Hobo een goede kans om de keeper te passeren. Dat doet hij ook wel maar Hidde van Wageningen weet de bal correct uit het doel te weren. De volgende kans is wel raak. Een voorzet komt op het hoofd van Wouter Schram in een mêlee van spelers en weet het doel te vinden. Er volgt een fanatiek protest  van ASH zijde De scheidsrechter stond er boven op en besliste doelpunt. 1-1. Toch blijft met name aan Herovina zijde de geagiteerdheid bestaan. Na dik een half uur in de tweede helft volgt voor Herovina de derde gele kaart. Coen de Ridder krijgt de prent omdat hij met een gestrekt been de bal weet te spelen. 10 minuten voor tijd krijgt ASH nog een dikke kans. Een voorwaarts is 2 verdedigers van Herovina te snel af en weet in kansrijke positie toch geen doelpunt te maken. 12 minuut later een goede kans voor Herovina. Een vloeiende combinatie brengt de bal bij Jeffrey van der Meijden die een afgemeten pass geeft op Kevin Steenbruggen die de bal niet onder controle  krijgt en deze mooie aanval in schoonheid laat sterven. Er komen wissels. Gert Jan van Oort van ASH krijgt geel. In de laatste minuut van de reguliere tijd haalt doelpuntenmaker Wouter Schram zijn tegenstander onder uit wat resulteerde in de 4de gele kaart voor Herovina In de bijgevoegde tijd stoomt Jesse van Vliet op over de linker kant. Hij komt dicht bij het doel maar schiet hard in het zijnet. Na 3 a 4 minuten blessuretijd vindt de scheidsrechter het genoeg. Hij fluit af en zorgt er zo voor dat niemand de overwinning krijgt.